• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken

Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken

30 juni 2014 by I am Cooking with Love

Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken

Ovengeroosterde Tomaatjes Zelf Maken

Deze tomaatjes zijn zo lekker. Ik maak het eigenlijk veel te weinig. Deze keer een grote bak snoeptomaatjes gekocht (500 gram) zodat ik een voorraadje kon maken en er even vooruit mee kan. 
 
Doe deze tomaatjes door de salade, de pasta of op een broodje (geiten)kaas of gewoon zo met een prikkertje bij de borrel. Of maak er rode pesto van.  
 
Ik heb ze 2 uur in de oven geroosterd maar je kan het langer of korter doen. Kijk even hoe ‘droog’ ze zijn en wat je voorkeur is. 

Ingrediënten:

  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook, geraspt of heel fijn gehakt
  • Olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Meng in een kommetje de kruiden en knoflook. Giet er ruim olijfolie op.
  3. Halveer de tomaatjes en leg ze op een bakplaat.
  4. Giet de kruidenolie over de tomaatjes en hussel alles goed door. Zorg dat alle tomaatjes bedekt zijn met de olie.
  5. Leg alle tomaatjes met de snijkant naar boven en zet de bakplaat voor 1 1/2 – 2 uur in de oven.
  6. Laat ze volledig afkoelen en schep de tomaatjes in een schone pot. Vul aan met olijfolie en bewaar in de koelkast.

Filed Under: Groenten Tagged With: borrelhapje, Italiaanse kruiden, oven, ovengedroogd, snoeptomaatje, Tapas, tomaatjes, zelf maken, zelfgemaakt, zomer, zongedroogd

Previous Post: « Foodblogswap – Argentijnse Chimichurri Saus Zelf Maken
Next Post: Mexicaanse Taquitos Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Simone says

    30 juni 2014 at 23:01

    Lekker Tessa! Stom dat ik dit nog nooit eerder heb gemaakt. Ziet er heerlijk uit.

  2. I am Cooking with Love says

    30 juni 2014 at 23:07

    Dat had ik bijv met zelf pesto maken. Nadat ik dat de eerste keer gedaan had dacht ik hetzelfde als jij nu!

  3. Irene says

    1 juli 2014 at 16:42

    Ze staan in de oven 🙂 Hmm wat ruikt dat lekker, kan niet wachten om te proeven. X

  4. I am Cooking with Love says

    1 juli 2014 at 16:47

    Ohhh wat leuk. Ja, ruikt goed hè?

  5. Nell nijssen says

    6 juli 2014 at 19:48

    Ooit weleens gedaan, maar weer uit het geheugen gevlogen. Stom van me, want het is zo lekker en zo eenvoudig. Thnx Tessa voor de reminder!

  6. I am Cooking with Love says

    7 juli 2014 at 09:37

    Graag gedaan Nell! 🙂

  7. Saar says

    9 oktober 2014 at 21:52

    Hoelang kan je ze bewaren? 🙂

  8. I am Cooking with Love says

    20 oktober 2014 at 17:56

    Hi Saar, sorry voor mijn late reactie maar ik heb de afgelopen anderhalve week in het ziekenhuis gelegen en ben pas vandaag thuis gekomen. Tja hoelang kan je ze bewaren. Bij mij waren zo snel op dat ze geen kans kregen om slecht te worden.Haha. Maar als je het potje heel goed schoonmaakt voordat je ze erin doet en daarna steeds met een schone vork of lepel ze eruit vist voorkom je schimmelvorming. Dan blijven ze wel een paar weken goed.

  9. Natascha says

    12 januari 2020 at 12:00

    Op hoeveel graden zet je de oven?

  10. I am Cooking with Love says

    15 januari 2020 at 23:44

    Op 100 graden.

Trackbacks

  1. Foodblogswap: Spaanse chocolade / chorizo muffins | wolferien schreef:
    30 juni 2014 om 20:16

    […] kat en lekker eten! De blog staat vol heerlijke recepten (ik zag net een geweldige manier om zelf zongedroogde tomaatjes te maken dus bij de volgende boodschappenronde maar even een lading cherry tomaatjes […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gemarineerde champignons in aioli

Gemarineerde champignons in aioli

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Biefstuk Roerbak met Sojasaus

Poffertjes uit de Airfryer

Poffertjes uit de Airfryer

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Instagram

Tessa

Valentijn Foodswap

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025