• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Gestoofde jonge prei met miso

Gestoofde jonge prei met miso

3 augustus 2015 by I am Cooking with Love

Gestoofde jonge prei met miso

Gestoofde jonge prei met miso

Ik had nog nooit miso geproefd, wel van gehoord. Ik wist dat het uit de Japanse keuken kwam en dat het gefermenteerde sojabonen waren maar daar bleef het bij. Niet zo lang geleden had ik eindelijk eens een pakje gekocht. Maar die belandde in de kast. Wist zo snel niet wat er mee te doen. Toen kwam de Foodybox. Een box met allerlei nieuwe producten op food-gebied van Kroon op het Werk. En wat zat er in die doos, een pakje miso van MeiAsia. Toen werd ik nog meer nieuwsgierig.

Ik had een puntje afgeknipt en zo geproefd. Lekker zout. Het deed me denken aan Marmite. Ik hou daar wel van.

Vaak wordt er soep mee gemaakt. Ik zag het zelfs verwerkt in zoete gerechten. Dat leek me ook wel lekker. Wellicht dat ik dat nog eens ga doen met het 2e zakje wat in het pakje zit.

Maar voor nu heb ik het verwerkt met jonge prei. Nu zijn er zulke mooie dunne preitjes te krijgen. Zo lekker mals en zoet. Die heb ik heel zachtjes gestoofd in de pan met wat roomboter. Deksel erop en lekker met rust laten. Als de preitjes lekker zacht zijn, draai je ze voorzichtig om en voeg je zo nodig nog wat roomboter toe. In de boter laat je een kneepje misopasta (ongeveer een theelepel per persoon) oplossen. Met een vork roer je dat los. En met een lepel schep je het boter/miso mengsel over de preitjes. Nog wat vers gedraaide peper uit de molen erover en je bent klaar.

 

Filed Under: Groenten Tagged With: jonge prei, miso, roomboter, stoven

Previous Post: « Gebakken perziken met Griekse Yoghurt
Next Post: Gegrilde Paprikasalade met Feta »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Witlofsoepje

Witlofsoepje

Pizzarolls

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent

Foodblogswap - Mini Quiche Lorraine

Foodblogswap – Mini Quiche Lorraine

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Instagram

Tessa

Koffie Meringues

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025