• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / 3-Kazen Preischotel

3-Kazen Preischotel

23 november 2016 by I am Cooking with Love

3-kazen-preischotel

3-Kazen Preischotel

Toen ik de preien voor deze schotel aan het snijden was realiseerde ik me dat ik vroeger, toen ik nog op kamers woonde, in praktisch elk gerecht een prei gooide. Zoals ik dat nu doe met ui deed ik dat toen met prei. Op de een of andere manier is dat gestopt en kocht ik haast nooit meer prei. Tot ik een van de uitzendingen van Yvette van Boven zag waar de prei centraal stond. En ik besloot er weer eens een paar te kopen. 6 stuks in dit geval!

6 klinkt wel heel erg veel en ja, het geeft een grote berg als het eenmaal gesneden is. Maar het slinkt behoorlijk dus 6 stuks is echt geen probleem.

De prei werd door het lange stoven boterzacht en haast romig. Doe daar de kazen bij en je hebt een verrukkelijke maaltijd. Is misschien een lekker bijgerecht voor de kerst.

Ingrediënten:

  • 6 flinke preien
  • olie + boter
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt of geperst
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram roombrie, in plakken

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de schoongemaakte prei in stukken van 2 cm. Verwarm een ovenvaste pan of schep het later over in een ovenschaal.
  3. Smelt de boter en olie in de pan en bak de knoflook en tijm een minuutje voordat je de prei toevoegd.
  4. Bak de prei onder af en toe roeren op een rustig vuurtje voor 30 minuten totdat het heel zacht geworden is.
  5. Breng op smaak met peper en zout en roer de kookroom er door. Schep zo nodig over in een ovenschaal.
  6. Strooi de geraspte kazen over de prei en beleg met de plakjes brie.
  7. Zet de pan/ovenschaal 15 à 20 minuten in de oven totdat alle kaas gesmolten is en een mooi goudbruin korstje heeft gekregen. Ik deed op het laatst nog even de grill aan.

Bron: Allerhande

Filed Under: Groenten Tagged With: belegen kaas, brie, kaas, parmezaanse kaas, prei, romig

Previous Post: « Krokante Knoflookkoekjes
Next Post: Romige Prei-Mosterdsoep »

Reader Interactions

Comments

  1. Ivonne says

    11 mei 2019 at 13:15

    Ziet er lekker uit. Ik denk alleen dat ik de prei iets korter zal bakken dan 30 minuten ?

  2. I am Cooking with Love says

    11 mei 2019 at 13:21

    Hi Ivonne, ja joh bak het zolang jij vindt dat nodig is. Soms is de prei sneller zacht dan een andere keer. Of je wilt toch nog iets ‘krokants’ aan de prei. Ik hoop dat het je zal smaken. ?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mijn eerste post.

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Sticky Ribs

Sticky Ribs

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Hummus met Pijnboompitten Zelf Maken

Instagram

Tessa

Red Velvet Crinkle Koekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025