Het is inmiddels alweer een week geleden dat de Foodswap plaats vond dus deze post is een tikkie laat. Helaas kwam de andere helft van mijn pakket pas halverwege afgelopen week aan maar ik wilde er toch een post over plaatsen. Bijdeze.
Onlangs was alweer de 3e Foodswap. Es van Es’ Factory heeft dit bedacht en het wordt een steeds groter succes. Want ruim 20 mensen deden deze keer mee. Het komt erop neer dat je een lekker, inspirerend, blij-makend voedselpakket maakt voor iemand en iemand anders doet dat weer voor jou.
Es bepaalt de regels en daarna laat je er je fantasie op los. De verzenddatum was vrijdag de 20e. Je kan je dus voorstellen dat veel mensen op die laatste dag nog snel even het een en ander moesten maken of op zoek moesten naar een doos om het in te versturen. Naar verpakkingsmateriaal opzoek gingen want je wilt wel dat het heel aankomt. Er werd druk getwitterd wat heel leuk was om te lezen. Velen lieten de heerlijkste foto’s zien maar je wist niet voor wie het was. Het zou zomaar voor jou kunnen zijn!
Dat maakte het allemaal een beetje spannend. Het inpakken, en de dag erna het uitpakken, had wat mij betreft een hoog ‘Sinterklaas’ en ‘Pakjesavond’ gehalte. Hartstikke leuk.
Op zaterdag was ik extra vroeg boodschappen wezen doen, want ja dat moest ook gebeuren, zodat ik snel weer thuis was voor het geval de pakkettenmeneer zou komen.
En toen ging de bel.
En wat er allemaal in zat:
Een ‘zelfgebakken product’. Je mocht zelf weten of het zoet of hartig was. Ik kreeg een heerlijk doosje ‘Kaasvoetjes’. Lekkere kaaskoekjes die zeer aan mij besteed zijn. De grap was dat ik de afgelopen dagen al zat te denken om eens kaaskoekjes te gaan maken. Had het bladerdeeg al in de koelkast liggen en nu kreeg ik ze.
Voor de opdracht maak een likeur kreeg ik een mooie fles ‘Aardbeienlikeur’. Helaas moet het nog even staan tot Oktober voordat ik het kan drinken.
Er moest ook een kookboek of magazine in het pakket. Daar kreeg ik een Chinees recepten boekje met Chinese tekst maar gelukkig ook Engelse. Het was zo leuk ingepakt met een sjaal en 2 chopsticks. Een manier die in Korea veel toegepast wordt schreef Lotte.
Iets met Cacao. Daar kreeg ik kant en klaar, home made Salty Caramel Brownies. Die werden die avond gelijk bij de koffie als toetje geproefd! Heerlijk.
‘Met een snufje nostalgie’. Dat was voor Lotte heerlijke frambozenjam met ‘de’ Cream Crackers. Die at ze vroeger met haar zusje bij haar grootouders voor de tv. Lekker dik belegd met roomboter. Smullen.
Iets waar je zelf dol op bent. Nou die was spannend want ik kreeg een doosje met 6 eieren. Geen gewone eieren maar ‘Duizendjarige eieren’!! Een typisch Chinees ingrediënt. Het zijn gefermenteerde eieren die 100 dagen zijn ingelegd. Hier kan je er meer over lezen. Toen de man ze zag werd ie een beetje bleekjes. Hij heeft ze jaren geleden eens gegeten in Nieuw Guinea en is er zo ontzettend ziek van geworden dat hij voor het leven genezen is. Maar ik mocht ze vooral allemaal opeten zei hij! Dank je schat! haha. Spannend hoor.
En de laatste opdracht van de 7 was, maak een kruidenmengsel. Daar heb ik een grote pot Dukkah gekregen. Ik kende het niet maar las dat het van oorsprong uit Egypte komt. Je eet het met in olijfolie gedoopt brood. Maar je kan het ook op je vlees smeren.
Dit geweldige pakket was gemaakt door Lotte Smelik aka @Cooking_Roffa. Ik was er heel blij mee. De kaaskoekjes waren vrij rap op. De Salty Caramel Brownies werden die avond al geproefd en voor de likeur moet ik nog even geduld hebben. Binnenkort de Dukkah proeven.
Maar wat stuurde ik?
Ik heb niet zo veel foto’s gemaakt van mijn producten die ik in de doos gestopt heb. Maar wel een paar.
Zo maakt ik de, hier op het blog al eerder verschenen, mini kokosmakroontjes gedoopt in chocolade. Ik had een leuk doosje gevonden waar ze precies in pasten.
Voor de likeur had ik een Tia Maria gemaakt. Hij was wat donker uit gevallen maar smaakte…heerlijk!! Een klein flesje had ik over, voor mezelf, en ik moet zeggen dat hij steeds lekkerder wordt.
Terwijl ik op zoek was naar potjes, ingrediënten en andere spulletjes voor deze Foodswap kwam ik in een kookwinkeltje een klein kookboekje tegen. Dat stond vol met recepten van andere bloggers. Wat ik wel heel toepasselijk vond dus die ging mee in het pakket.
Bij de cacaoopdracht had ik een mix voor overheerlijke brownies gemaakt. Het was een recept van Bill Granger. Er moest alleen nog wat boter, eieren en chocoladestukjes toegevoegd worden en dan hup de oven in. Die reep had ik natuurlijk ook in het pakket gedaan.
Voor de opdracht ‘met een snufje nostalgie’ moest ik wel even nadenken. Daarvoor had ik TumTum gekocht. Dat had mijn grootmoeder altijd in de kast in de hal. In zo’n klein oud blikje wat altijd gevuld was. Alle kleinkinderen wisten dat het blikje daar stond maar durfden niet, of waren te beleeft, om er 1 te vragen. Dus daarom hingen we altijd quasi nonchalant in de buurt van die kast. Vaak met resultaat!
Waar ik zelf dol op ben en dus vaak gebruik is Hindoestaanse kerrie massala. Heerlijk vind ik het. Ik gebruik het altijd als er ‘kerrie’ in een recept staat. Maar vooral als ik roti maak. Deze kerrie geeft dat die echt roti smaak en geur. Heerlijk.
En als laatste had ik een Jamaican Spice Rub gemaakt. Heerlijk voor op je Gamba’s of kip en dan lekker op de BBQ.
Ik vond het ontzettend leuk om hier aan mee te doen. Het zet je aan het denken en je gaat dingen maken die je niet zo snel zelf zou maken zoals die likeur. Wat achteraf heel erg makkelijk was. In de toekomst ga ik zeker nog een keer mee doen!
missfromage says
Hartstikke leuk om al die foodswappakketten van anderen voorbij te zien komen op de blogs 🙂 Echt super om te zien hoe iedereen de 7 opdrachten op een eigen, creatieve manier heeft ingevuld! Ik doe een volgende keer zeker weer mee!
yvonne says
Wat een origineel idee zeg en zoveel verscheidenheid, echt heel leuk!!
I am Cooking with Love says
Ja leuk hè? Ik wil zeker nog een keer mee gaan doen. Het leuke is dat er steeds meer mensen mee gaan doen!
I am Cooking with Love says
Ja joh moet je doen. Is leuk!