• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Pasteibakjes Zelf Maken

Pasteibakjes Zelf Maken

10 juni 2015 by I am Cooking with Love

Pasteibakjes Zelf Maken

Pasteibakjes Zelf Maken

Ik ben dol op ragout en vroeger trok ik dan regelmatig een blikje open. Totdat ik een keer zelf ragout had gemaakt en ontdekte dat dat echt honderd keer lekkerder was dan uit zo’n blikje. Het duurde even voordat ik het licht zag! haha. Maar goed, toentertijd gebruikte ik natuurlijk ook van die kant en klaar ragoutbakjes. Maar echt lekker waren ze niet. Altijd wat taaiig. Na een beetje rond googlen zag ik dat het eigenlijk super simpel is om het zelf te maken. Dat moest ik natuurlijk proberen en het was een succes. Dit kunnen jullie ook, echt!

Eenmaal gebakken kan je ze vullen met van alles wat. Ik heb ze gevuld met een garnalenragout. Was zeer smakelijk en smaakt toch anders als je alles zelf gemaakt hebt….lekkerder. Hieronder kan je lezen hoe je 2 ragoutbakjes maakt.

Ingrediënten:

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 uitsteekrondjes van 7 en 4 cm

Zo maak je het:

Leg de 4 plakjes bladerdeeg iets overlappend in een vierkant. Druk de naden goed aan. Rol het met een deegroller wat dunner uit en zorg dat je 10 rondjes van 7 cm uit kan steken.Hou 2 rondjes apart, dat zijn de bodems. Van de resterende 8 plakjes steekje met de 4 cm steker het midden uit. Ook hiervan hou je 2 plakjes apart. Dat worden de dekseltjes.

Pasteibakjes Zelf Maken

Leg de 2 bodemrondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer de rand met geklutst ei. Leg daarop een ring bladerdeeg en bestrijk ook die met ei. Herhaal tot je in totaal 5 laagjes per bakje hebt. Bestrijk de bovenkant ook met ei.

Pasteibakjes Zelf Maken

 

Pasteibakjes Zelf Maken

Prik de bodem in met een vork.Bak de bakjes in ongeveer 20 minuten af in een oven op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Daarna kan je ze vullen met van alles wat jij lekker vindt.

Filed Under: Erbij Tagged With: bladerdeeg, ei, ragout, roomboterbladerdeeg, zelf maken

Previous Post: « Kletskoppen met venkel en sinaasappel
Next Post: Garnalenragout Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Marijke says

    3 januari 2016 at 11:47

    Je kunt ze ook vierkant maken, dan kun je gewoon met reepjes werken, wat een stuk eenvoudiger is en net zo lekker

  2. I am Cooking with Love says

    3 januari 2016 at 13:09

    Ja, goed idee. Totaal niet aan gedacht. Dank voor je tip.

  3. Ellis says

    24 december 2016 at 18:27

    Ik ga aan de slag, Tessie 🙂 Ronde bakjes zijn leuker dan vierkante!

  4. I am Cooking with Love says

    24 december 2016 at 18:29

    Leuk El!! Succes. Xx

  5. Jorien says

    1 november 2017 at 11:26

    Vraagje: Kun je de pasteibakjes een dag van te voren maken en afbakken? Of zijn ze de volgende dag niet meet lekker vers?

  6. I am Cooking with Love says

    1 november 2017 at 12:07

    Hi Jorien,
    Weet je, ik ben zo bang dat ze de volgende dag niet meer knapperig zijn. Je zou het kunnen proberen. Nadat je ze gemaakt hebt goed luchtdicht bewaren en de volgende dag even opwarmen in de oven voordat je gaat vullen. Hoor graag of het gelukt is.

    Groetjes, Tessa

  7. C.h.m. Myers says

    30 december 2017 at 15:49

    Prachtig, mooie kleur ook. Dit is een proefje voor morgen met wild ragout. Ik moet alleen wat langer bakken, misschien niet voldoende dun uitgerold.. ik heb een hetelucht oven, misschien scheelt dat

Trackbacks

  1. Garnalenragout Zelf Maken - I am Cooking with Love schreef:
    12 juni 2015 om 07:26

    […] liet ik al zien hoe je zelf ragout of pasteibakjes kan maken. Niet moeilijk en best leuk om te doen. Maar ja, dan moet je ze vullen. Maar met wat? Ik maakte […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Italiaanse Knoflookbroodjes

Italiaanse Knoflookbroodjes

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Koffie-IJs zonder IJsmachine

Koffie-IJs zonder IJsmachine

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Chioggia bietjes met appel en geitenkaas

Chioggia bietjes met appel en geitenkaas

Instagram

Tessa

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025