• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Doperwten Spread

Doperwten Spread

28 juli 2016 by I am Cooking with Love

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Ik moet wat bekennen. Om dit recept te maken heb ik dus voor het eerst, ja voor het eerst in mijn leven, verse doperwten gedopt!! Ik weet het, het is een shock maar toch is het zo. Doperwten eet ik namelijk liever niet. Het vind ze altijd van die melige deegballetjes. Nu heb ik wel een doosje in de vriezer staan hoor voor dat eventuele ‘handje’ wat in een gerecht moet maar als het niet hoeft…dan liever niet.

Totdat ik bij ZTRDG zag dat ze verse doperwten hadden. En zoals met alle producten bij hun is dat echt super vers. Je besteld, de dag erna halen de de boeren de erwten van het land en de volgende dag gaan ze op de bus naar jou toe. Verser kan bijna niet. Tenzij je ze in je eigen moestuintje in je achtertuin hebt staan.

Dus tja, ik wilde toch proberen of er nou verschil in smaak zou zitten. De super verse of de diepvries/blik/pot versie.

Op hun site, waar je een heleboel recepten kan vinden en dan ook zo handig met 1 klik alle ingrediënten in je mandje hebt, stond deze Doperwten Spread. Die wilde ik proberen. Samen met de Grie, wat een soort feta is gemaakt van geitenmelk, en verse muntblaadjes maak je een lekkere smeuïge spread.

Doppen

Eerst de erwten doppen wat ik een heerlijk klusje vond om te doen. Misschien omdat ik maar 150 gram hoefde te doppen en piep ik wel anders als ik een kilo weg moet werken. Maar ze zijn zo mooi. Groene stevige kogeltjes op een rijtje in de peul. Een mooi gezicht.

Doperwten Spread

Maar goed toen ging ik alles volgens het recept maken en proeven en man oh man wat vond ik het lekker!! Echt zeer verrassend. De verse doperwten halen het bij lange na niet met die uit een pot of vriezer. In het vervolg weet ik welke ik ga nemen. 😉

Ingrediënten:

  • 150 gram doperwten
  • 100 gram Grie
  • sap van een halve citroen
  • 3 takjes munt
  • Extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Blancheer de doperwten voor 3 minuten in kokend water met een snufje zout. Spoel af onder koud water.
  2. In een keukenmachine of hoge beker van je staafmixer doe je de erwten, Grie, sap van de halve citroen, de blaadjes van 3 takjes munt en een scheut olijfolie. Mix tot een smeuïge pasta. Voeg zo nodig extra olijfolie toe.
  3. Breng op smaak met peper en zout.

Ik at het met een toastje maar gemengd door de warme pasta is ook heel lekker.

Deze post bevat affiliate links.

Filed Under: Erbij, Groenten Tagged With: doperwten, doppen, feta, geitenkaas, munt, ZTRDG

Previous Post: « Dineren in de Trein
Next Post: Mini Monkey Bread »

Reader Interactions

Comments

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK says

    30 juli 2016 at 14:47

    Ziet er lekker uit! Ik heb toevallig deze week ook doperwtenmousse gemaakt met basilicum voor lekker bruschetta. Mmm!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Broodje Zalm met Roomkaas en Crazy Pea

Broodje Zalm met Roomkaas en Crazy Pea

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje

Garnalenragout Zelf Maken

Garnalenragout Zelf Maken

Foodblogswap - Geroosterde en Gemarineerde Paprika's

Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s

Instagram

Tessa

Valentijn Foodswap

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025