Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken
Dit yoghurtdrankje ontstond gisteren spontaan om te voorkomen dat ik 3 sinaasappels weg moest gooien. Zou toch zonde zijn. Ze waren al aan het eind van hun latijn en ik wist dat als ik ze toch zou pellen en opeten dat ik ietwat droge, taaie sinaasappelpartjes zou eten. Niet mijn favoriet.
Dus ik keek in mijn koelkast, zag een beker Griekse Yoghurt staan en bedacht me dat dat samen wel erg lekker zou zijn. Maar eenmaal gemixt en wel vond het niet echt lekker zoet smaken en dat wilde ik. Nu had ik nog een flesje vlierbloesemsiroop staan. Een flinke scheut door het sinaasappel-yoghurtmengsel en het smaakte heerlijk.
Deze hoeveelheid maakte precies 2 glazen vol. Eén voor de Man en één voor mij. Zo kregen we toch weer wat vitaminen binnen en de sinaasappels heb ik niet hoeven weg gooien.
Ingrediënten:
- 3 sinaasappels
- 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- flinke scheut vlierbloesemsiroop
Hoe maak je het:
- Schil de sinaasappels en snij in stukken.
- Doe ze in een hoge beker of grote maatbeker.
- Voeg 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt toe.
- Mix met de staafmixer.
- Voeg een flinke scheut vlierbloesemsiroop toe en mix nog even door.
- Schenk in 2 glazen en drink gelijk op.
Nell Nijssen says
Een halve banaan doet ook wonderen, Tessa. Of een scheut Grand Marnier
I am Cooking with Love says
Jaaa, wordt het lekker creamy van. En met Grand Marnier nog gezelliger! haha.