Deze heerlijke pizzabroodjes zou je bijvoorbeeld voor de lunch of een buffet kunnen maken. Ze waren behoorlijk vullend. Volgens de Man deed de smaak hem aan een Calzone denken. Hij vond ze heerlijk en heeft heel goed meegeholpen om ze op te eten.
Je kan ze natuurlijk vullen met allerlei ingrediënten die je zelf lekker vindt of zoals ik, toevallig nog in de koelkast had liggen!
Maar hoe maak je ze nou en wat heb je nodig?
- 500 gram witbrood mix. Van een pak of deeg zelfgemaakt. Ik gebruikte deze keer een pak.
- 50 gram Cheddar kaas geraspt.
- 5 eetlepels pizza/tomatensaus. Zelf gemaakt of uit een potje. Ik was van de makkelijke en gebruikte Pizza Quicksaus.
- 1 geroosterde paprika (uit pot) in repen.
- 70 gram salami in kleine blokjes.
- 1 bol mozzarella in stukjes.
Extra: springvorm 25 cm doorsnede.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm in met olie.
- Maak het broodmix volgens het pak recept tot en met de eerste rijs. Bestrooi een werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ± 35x 22 cm.
- Bestrijk de deeglap met de pizza/tomatensaus, maar laat de buitenste rand vrij. Bestrooi dan met de geraspte cheddar, salami, mozzarella en geroosterde paprika.
- Rol de lange kant stevig op en snijd de buitenkanten vlak. Verdeel de rol in acht gelijke stukken. Plaats zeven stukken aan de rand van de springvorm en een in het midden. Bedek de vorm met plasticfolie en laat 1 uur rijzen.
- Bak ongeveer in 35 tot 40 minuten af of tot ze goudbruin zijn. Mocht het te donker worden bedek de broodjes dan met wat aluminiumfolie.
- Laat ze helemaal afkoelen anders loopt alle kaas er aan de onderkant uit.
Bron: Kookse.TV
Karin - The F Girl says
Lekker, daar zou ik mijn lief ook heel erg blij mee maken! 🙂
Tessa says
Hahaha ik denk dat velen hier blij van worden…pizza in welke vorm dan ook is altijd goed toch?? 🙂