• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Focaccia met Tomaatjes

Focaccia met Tomaatjes

13 april 2016 by I am Cooking with Love

Focaccia met Tomaatjes

Focaccia met Tomaatjes

Behalve bladerdeeg zaten er ook 2 doosjes met super zoete snoeptomaatjes van Looije in de Foodybox. 1 doosje ging als snel op. Elke keer als ik in de keuken kwam pakte ik een paar tomaatjes en stopte ze zo in mijn mond. Gewoon met niks het lekkerst. En in eens was het doosje op. Gelukkig had ik nog een doosje wat ik prima kon gebruiken voor de focaccia met tomaatjes. Wat ik wel achteraf vond was dat ik best wat royaler met het zout had mogen zijn. Daarmee bedoel ik het zout wat in de pan en op het deeg gaat. Dus niet ìn het deeg. Iets om te houden voor een volgende keer als het ik weer ga maken. Want zo’n stuk brood is gewoon hartstikke lekker bij bijvoorbeeld een kom soep of gewoon zo.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml lauw warm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 180 gram snoeptomaatjes, ik gebruikte Looije Subliem
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • grof zeezoutvlokken

Zo maak je het:

  1. Doe de bloem samen met de gist en het zout in de kom van een standmixer. Gebruik de deeghaak om alles even te mengen. Giet al draaiende het water en de olijfolie erbij. Meng tot een soepel deeg ontstaat. In ongeveer 10 minuten.
  2. Vet een ruime kom in met olie en leg de deegbal erin. Draai het deeg even om zodat alle kanten ingevet zijn. Dek af met plasticfolie en laat in ongeveer een uur in hoeveelheid verdubbelen.
  3. Vet een bakvorm of een ovenbestendige pan van 32 centimeter in met een ruime eetlepel olijfolie. Bestrooi met grof zeezout. Druk het deeg in de vorm of pan. Dek weer af met plasticfolie en laat het weer een uur rijzen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  5. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg en leg de tomaatjes erin. Eventueel gehalveerd. Druk ze goed aan als ze weer terugveren. Vet met een kwastje het deeg en tomaatjes in met olijfolie. Besprenkel royaal met zeezoutvlokken en rozemarijn.
  6. Bak in 20 – 25 minuten goudbruin. Dek af met aluminiumfolie mocht het te donker worden.

Filed Under: Brood Tagged With: brood, focaccia, italiaans, snoeptomaatje, tomaatjes, Zeezout

Previous Post: « Teriyaki Tonijn Salade
Next Post: Gevlochten Blauwe Bessen Brood »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kip Kerrie Bapao

Kip Kerrie Bapao

Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas

Ikan Pepesan - Indische Makreel

Ikan Pepesan – Indische Makreel

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Dulce de Leche Zelf Maken

Dulce de Leche Zelf Maken

Instagram

Tessa

Teriyaki Tonijn Salade

Teriyaki Tonijn Salade

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025