Van de week heb ik toch een mini springvormpje gekocht bij de Hema. Elke keer als ik in de Hema was en langs de kookspullen liep zag ik ‘m liggen en wilde hem eigenlijk wel hebben maar kocht hem dus steeds niet. Want ja wat maak je erin. Een quiche natuurlijk, maar vind maar eens een receptje voor zo’n kleine 1 persoons vorm. En om nou een recept om te gaan zitten rekenen…daar ben ik te lui voor! Ja, ik geef het eerlijk toe.
Maar ik was toch eens op Google rond gaan kijken naar receptjes voor het vormpje. En ik kwam oa bij Esmée er een paar tegen. Deze of deze. Maar uiteindelijk belandde ik bij Ellen van in my Red Kitchen en zag daar een receptje wat me heerlijk leek. Bovendien had ik zo’n beetje alle ingrediënten ervoor in huis. Ellen maakte deze quiche met chorizo en feta. Dat had ik dus niet in huis en daarvoor in de plaats nam ik spekreepjes en zachte geitenkaas. Dus aan de slag.
Wat heb je er voor nodig:
- 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- half bakje (van 1 zo’n duobakje) magere spekreepjes
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 ei
- 75 ml room
- 100 gram diepvries spinazie ontdooid en uitgelekt
- 50 gram zachte geitenkaas
- 50 gram geraspte kaas (belegen)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 flinke theelepel oregano
- peper
- evt paneermeel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de spekjes in een klein beetje olie zachtjes uit. Voeg de gesnipperde sjalotjes en knoflook toe. Zodra de uitjes glazig zijn draai je het vuur uit.
Klop het eitje met de room los en voeg de uitgelekte spinazie toe. Zorg ervoor dat de spinazie goed uitgelekt is anders wordt de bodem van de quiche te nat. Draai flink wat verse peper erbij.
Voeg de in stukjes gesneden geitenkaas, geraspte kaas, de pijnboompitjes en de oregano toe. En vervolgens het spekjes/ui mengsel.
Vet de quichevorm in en beleg met de ontdooide plakjes bladerdeeg, druk de naden goed aan.
Op de bodem van de quiche had ik voor de zekerheid een beetje paneermeel gestrooid maar dit hoeft natuurlijk niet.
Giet het spinaziemengsel in de vorm en vouw de randjes mooi aan.
Bak hem in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Hij was zo lekker geworden dat ik hem de volgende dag nog een keer gemaakt heb. De man en ik aten ieder een helft met een rauwkostsalade erbij. En dat was genoeg eigenlijk.
Kijk even op de site van in my Red Kitchen om de mooie stap-voor-stap foto’s te bekijken.
Ellen says
Hé Tessa, de url van mijn blog is een poos geleden aangepast en ik zie dat je bij de laatste link nog naar de oude site verwijst. Dit moet de nieuwe url zijn voor de stap-voor-stap foto’s: http://inmyredkitchen.nl/spinazie-chorizo-quiche/
groetjes!
Will says
Hallo., ik heb gisteren deze mini guiches gemaakt……heerlijk! deze ga ik zeker vaker maken.
I am Cooking with Love says
Hallo Will, wat leuk om te horen! Fijn dat ze zo goed in de smaak vielen.