Sous Vide witte Asperges met gerookte zalm en dillesausje
Sinds kort heb ik een nieuw speeltje. Een sous vide apparaat van het het merk Anova. Die wilde ik al vrij lang hebben maar deze keer heb ik de knoop doorgehakt en besteld.
Het eerste wat ik erin klaar maakte was een eendenborstfilet. Die avond zou ik alleen eten en ik weet dat de Man niet zo dol is op eend. Ik had in de Anova app een recept gevonden en die aangehouden. Wat werd dat lekker!! Botermals, echt smullen. Toen ik het at bedacht ik me dat de Man dit ook zou lusten. Dus binnenkort nog maar een keer maken.
Van alle kanten op social media kreeg ik de tip om er witte asperges in te maken. Gelijk gedaan en ja, ze werden zo smaakvol en super zacht. Ik had er nu gerookte zalm bij gedaan en een dillesausje bij gemaakt.
Ingrediënten:
- 500 gram witte asperges
- klein scheutje olijfolie
- 50 gram yoghurt
- 75 gram mayonaise
- 2 theelepels gedroogde dille
- 1/8 theelepel zout
- peper
- 100 gram gerookte zalm
- citroen in partjes
Zo maak je het:
- Schil de asperges en doe ze met een klein scheutje olijfolie in een vacumeerzak of druk en sluitzak. Sluit en maak luchtdicht.
- Kook de asperges voor 45 minuten op 88 graden.
- Meng voor het sausje de yoghurt, mayonaise en dille door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
- Wanneer de asperges klaar zijn haal je ze uit de zak en leg ze op een bord of serveerschaal. Drapeer de zalm erover en wat van de saus. De asperges op kamertemperatuur is ook lekker.