Quiche met Geitenkaas, Zongedroogde Tomaatjes en Olijven
Járen geleden ontdekte ik deze quiche. Ik weet niet meer of ik het nou online had gevonden of dat het in zo’n supermarkt boekje stond. Maar goed, ik had het gemaakt en was er gelijk weg van. Deze quiche heeft echt mijn favoriete ingrediënten erin zitten. Mijn vriendin was er ook weg van en wilde gelijk het recept. Dat had ik aan haar gegeven. Zij maakt het sindsdien op elke verjaardag. Altijd een groot succes.
Na zoveel jaar wilde ik het weer eens gaan maken maar, op dubieuze wijze, kon ik het recept niet meer vinden! Ik baalde daar best wel van. Gelukkig kreeg ik het briljante idee om mijn vriendin het recept terug te vragen. En nu eindelijk kon ik hem weer maken.
Ik gebruikte het Quiche- en taartdeeg van Tante Fanny. Dat zat pas in de Zomer Foodybox. De box die een paar keer per jaar opgestuurd wordt met lekkere producten. Het deeg is vegan wat wellicht leuk om te weten is…voor vegan’s. Het scheelde in ieder geval veel knip en plak werk met losse bladerdeegplakjes.
Deze quiche is op kamertemperatuur ook erg lekker. Maar mocht je hem opnieuw op willen warmen dan dek je hem af met aluminiumfolie en zet het een kwartier tot twintig minuten in de oven op 180 graden.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny koelvers Quiche- en Taartdeeg
- 150 gram zachte geitenkaas
- 50 gram geraspte harde geitenkaas
- 8 zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
- 2 eieren
- 150 gram crème fraîche
- 30 gram pijnboompitten
- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 12 zwarte olijven, fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een quiche vorm in en bekleed met het deeg. Je kan ook niet invetten en het bakpapier waarin het deeg gerold zit gebruiken.
- Verkruimel de zachte geitenkaas en verdeel over de bodem van de quiche.
- Verdeel ook de zongedroogde tomaatjes en de olijven over de bodem. Bestrooi met de pijnboompitten.
- In een mengkom meng je de eieren, crème fraîche, de tijm en peper en zout en schenk over de taart.
- Verdeel de cherrytomaatjes en bestrooi als laatste met de harde geraspte geitenkaas.
- Zet in de oven en bak in 30 à 40 minuten mooi goudbruin en gaar.