Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum
Ik denk dat dit voorlopig mijn favoriete eigerecht is. Een aantal keren heb ik het nu gemaakt en elke keer weer zit ik te genieten. Het verveeld me nog niet.
Dat ik er een soort van pakketje van gemaakt heb staat natuurlijk leuk maar als je daar geen zin in hebt laat je boel gewoon plat. Smaakt net zo lekker.
Ingrediënten voor 1 omelet:
- Klontje boter om mee te bakken
- 2 eieren
- 1 plak ham, in stukjes gesneden
- handje geraspte kaas, meer of minder naar smaak
- 2 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
- paar blaadjes basilicum
- peper en zout
Zo maak je het:
- Kluts de eitjes met 1 eetlepel water los in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
- Smelt de boter in de pan en giet het ei erin.
- Bak op een rustig vuurtje een dunne omelet.
- Als de bovenkant bijna helemaal gestold is strooi je de kaas erover. Vervolgens leg je de ham in het midden. Daar bovenop de tomaatjes. Garneer met gescheurde basilicum blaadjes.
- Vouw met een spatel de randen naar binnen om zo een pakketje te maken.
- Leg een deksel nog even op de pan zodat alles door en door warm wordt en de kaas een beetje gesmolten.
- Garneer eventueel met nog wat extra basilicum.
Bron: Taste
Shanna says
Ik ga dit recept nu maken. Lijkt me lekker!
I am Cooking with Love says
Hallo Shanna,
Je was in mijn spamfolder terecht gekomen, vandaar mijn late reactie. Wat leuk dat je de omelet bent gaan maken. Hopelijk heeft het gesmaakt. Groetjes, Tessa