Saveurs Gehaktbrood voor een Makkelijke Maaltijd
Begrijp me niet verkeerd, koken vind ik hartstikke leuk en ik doe het graag. Maar zo af en toe heb ik of totaal geen inspiratie of nul energie. Ik neem aan dat jullie ook wel eens zulke dagen hebben. Is helemaal niet erg, het komt de besten voor! 😉
Wat betreft nul energie probeer ik soms het wat handiger in te plannen. Als ik bijvoorbeeld op de dag afspraken heb en eind van de dag pas thuis kom zorg ik er meestal voor dat ik de avond ervoor iets gemaakt heb waar ik 2 dagen van kan eten. Dus dan is het op een vermoeide dag alleen een kwestie van een bordje opwarmen. Scheelt toch.
Nu zag ik op de site van ZTRDG dat ze gehaktbrood van Saveurs verkochten. Nou zei Saveurs me helemaal niks maar na wat Googlen ontdekte ik dat Saveurs een traiteur uit Maastricht is en waar dit gehaktbrood een bestseller is. Volgens hun is het ‘de lekkerste bal uit Maastricht’!
Het is gemaakt van 750 gram heerlijk gekruid gehakt en een krokant paneer laagje. Ze verkopen er ook een mosterd bij maar op de site van  ZTRDG staat ook het recept voor een mosterdmayonaise. Ik zal het hieronder neer zetten.
Ik heb het gehaktbrood besteld om te gaan eten op een avond dat ik een keer makkelijk wilde doen en niet al te lang in de keuken wilde staan. Je hoeft immers het gehaktbrood alleen maar wat op te warmen hoewel het koud ook erg lekker is.
Ik sneed het in plakken, legde het in een schaaltje en deed er aluminiumfolie over en verwarmde het in de oven. Maar je zou het ook in de magnetron op kunnen warmen. Zonder het aluminiumfolie natuurlijk.
Wij, de Man en ik, vonden het een heerlijk stukje vlees. De kruiden waren erg lekker en het krokante paneer laagje maakte het helemaal af. Het at gewoon lekker. We aten er gebakken krieltjes en een salade bij. De rest aten we de volgende dag met de lunch op een boterham met wat ketchup. Smullen!
Mosterdmayonaise
Ingrediënten:
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel citroensap of azijn
- 2 eetlepels grove mosterd of fijne (naar smaak)
- ± 200 ml zonnebloemolie
- zout en peper
Zo maak je het:
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Doe de eidooiers, citroensap, mosterd, zonnebloemolie in een hoge (staafmixer)kom samen met peper en zout.
- Zet de staafmixer op de bodem van de hoge kom en zet de de staafmixer aan. Trek nu langzaam de mixer omhoog zodat de mayonaise zich kan mengen.
- Proef of er zo nodig nog meer peper en zout bij moet.