Krokante Knoflookkoekjes
Ik hoor je al denken: knoflook…koekjes??? Dat kan niet lekker zijn. Of toch wel? Ja, toch wel. Dit recept komt uit het kookboek van Marleen van Es van het blog Eten uit de volkstuin. Ik heb hier al eens over haar boek geschreven en het werd toch echt tijd dat ik er iets uit zou maken.
Nu ga ik al snel wat meer rechtop zitten als ik iets met knoflook lees. Dat heb ik overigens ook met chorizo en ansjovis, dus deze koekjes trokken direct mijn aandacht.
In het recept staat eigenlijk dat je alleen amandelen moest gebruiken maar ik had daar niet genoeg van in huis dus vulde ik het aan met pijnboompitten en pinda’s.
Ze werden heerlijk en brossig. Zoet en het zoutige van de noten gaat super goed samen met de knoflook. Ze hadden een hoog ‘door-eet-gehalte’. Dus doe eens gek en maak ze.
Ingrediënten:
- 100 gram roomboter, kamertemperatuur
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel appel- of ciderazijn
- 125 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 20 gram pijnboompitten
- 30 gram amandelen
- 50 gram pinda’s
- 4 tenen knoflook
- 150 gram havermout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng met een handmixer of standmixer de boter met de suiker.
- Voeg het ei en appelazijn toe en mix tot een glad mengsel.
- In een ander kom meng je de bloem met het zout, baking soda en bakpoeder.
- Hak de nootjes fijn en pers de knoflook met een knoflookpers.
- Doe de het bloemmengsel, de nootjes, de knoflook en de havermoet bij het botermengsel en meng alles goed.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er eetlepels beslag op. Laat wat ruimte tussen het deeg want ze lopen een beetje uit.
- Bak ze in ongeveer 10 -15 minuten mooi goudbruin.
[bol_product_links block_id=”bol_58e75ec913fec_selected-products” products=”9200000035376252″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
inge says
ben heel benieuwd naar de knoflookkoekjes, ga ze zeker maken, maar eet je dan bij bv soep en salade, of toch als gewoon koekje… ?
I am Cooking with Love says
Hi Inge, gewoon als koekje. Door de hoeveelheid suiker wordt het toch een ‘door eet’ koekje! ? Leuk dat je ze gaat maken.