Mini Monkey Bread
Nu had ik dus nog behoorlijk wat gecondenseerde melk over van het Rocky Road recept. Dus op zoek naar een recept waar geen heel blikje in hoefde maar waar een beetje maar nodig was. Toen kwam ik deze Monkey Bread van The Pioneer Woman tegen. Vraag me nou niet waarom zoiets Monkey Bread heet want volgens mij weet niemand dat helemaal zeker. Hoe je het ook wilt noemen het is een heerlijk zoete lekkernij wat je prima bij een kopje thee kan eten.
Ik gebruikte hiervoor kant en klaar deeg uit zo’n blik. Je hebt croissantdeeg maar ook deeg om witte broodjes mee te maken. Dat laatste nam ik. Daar zitten 6 plakken deeg in en die sneed ik in vieren. Zo’n blik is ideaal om in de koelkast achter de hand te hebben.
Er staan geen hoeveelheden bij maar dat is omdat je zelf kan bepalen hoeveel suiker en boter en kaneel je wilt gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk, gebruik niet te weinig boter en suiker want dat maakt het wel zo lekker en sticky.
Ingrediënten:
- 1 blik kant en klaar brooddeeg. Bijvoorbeeld deze.
- boter
- suiker
- kaneel
- gecondenseerde melk
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Neem een muffinblik met 6 holtes en leg in iedere holte een klontje boter en daarop een schepje suiker en kaneel.
- Snij elke plak deeg in vieren en draai er bolletjes van. Vul de holte met de 4 bolletjes deeg.
- Leg daar weer een klontje boter op en wat suiker en kaneel.
- Herhaal met de rest van het deeg.
- Zet de muffinpan in de oven en bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin.
- Haal de Monkey Bread uit de oven en lepel er, nu ze nog heet zijn, royaal gecondenseerde melk over. Laat het wat intrekken en naar de bodem zakken.
- Haal ze uit de vorm en geniet.
Es says
Oh My Good Lord….
En nu wil ik natuurlijk ook monkeybread maken. Nou vooral eten… hahahaha
I am Cooking with Love says
Nou, de winkels zijn nog even open. Haal een blik van dat deeg en je kan los! 😉