Copycat McDonalds Apple Pie
Er was een tijd dat je bij McDonalds een stukje warm appelgebak kon krijgen. Gefrituurd appelgebak, wat later gebakken appelgebak werd. Maar zeg nou zelf, gefrituurd is natuurlijk stukken slechter lekkerder dan uit de oven gebakken. En opeens waren ze er niet meer. Veel teleurgestelde klanten die hun toetje of kopje koffie zonder hun geliefde appelgebak moesten doen. Heel eerlijk gezegd heb ik nog nooit, of ik weet het gewoonweg niet meer, zo’n appelgebak besteld. Dat weerhield me er niet van om een namaak versie ervan te maken. De combinatie van warme appel met krokant gefrituurd bladerdeeg leek me ontzettend lekker. En dat waren ze.
Ik gebruikte een rol bladerdeeg. In de Foodybox Paaseditie zat een rol van Tante Fanny. Perfect om 4 appeltaartjes te maken.
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
- 3 Granny Smith appels, geschild en in blokjes gesneden
- 4 eetlepels donker bruine basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel piment
- 30 gram roomboter
- snufje zout
- olie om in te frituren
Zo maak je het:
- Doe de blokjes appel samen met de basterdsuiker, kaneel, nootmuskaat, piment, roomboter en het snufje zout in een pannetje. Breng aan de kook en laat het in ongeveer 10 minuten zacht worden. De blokjes moeten nog wel hun vorm behouden. Dus niet tot moes koken. Laat het daarna helemaal afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit en snij in vier gelijke stukken. Schep 2 eetlepels van het appelmengsel op elk stuk bladerdeeg. Probeer niet te veel vocht mee te scheppen. Maak de randjes nat met water en vouw dubbel. Druk met een vork de randjes goed aan.
- Zet ze een klein half uurtje in de koelkast.
- Verhit de olie tot 180 graden. Bak per 2 de appeltaartjes in ongeveer 8 minuten goudbruin. Draai ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier. Warm het lekkerst.
Bron: Popsugar