Tosti Champignons met 3 Kazen
Deze tosti was een gevalletje van niet veel in huis hebben, maar wel trek in een tosti en ohja, de champignons zijn aan het eind van hun latijn. Zoiets. Maar dat soort ‘spontane creaties’ blijken vaak waanzinnig lekker te zijn.
De ingrediënten van deze tosti zijn bij benadering. Dus kijk maar wat je in huis hebt en hoeveel je lekker vindt om er op te doen. Ik had nog een klein beetje zachte geitenkaas over en, een zeg maar kwart stukje, Boursin. Dat ging allemaal in de pan. Maar heb jij nou wat mozzarella over, gebruik dat dan.
Ingrediënten:
- 2 sneetjes witbrood
- 2 plakjes ontbijtspek
- 4 à 5 champignons, in plakjes
- restje zachte geitenkaas
- restje Boursin
- plakjes extra belegen kaas
Zo maak je het:
- Bak de plakjes ontbijtspek uit in een koekenpannetje.
- Haal ze uit de pan, leg ze op een stukje keukenpapier.
- In het bakvet van de het spek, voeg zo nodig extra boter toe, bak je de champignons.
- Verkruimel de ontbijtspek en voeg toe aan de champignons.
- Verkruimel de zachte geitenkaas en Boursin en breng op smaak met zout en (veel)peper.
- Zet het vuur uit. Beleg een boterham met plakjes belegen kaas.
- Schep daarop het champignonmengsel en leg daar weer plakjes belegen kaas op. Dek af met de andere boterham.
- Besmeer beide boterhammen, aan de buitenkant, met boter en leg tussen een tosti-ijzer.
- Als de tosti mooi bruin en de kaas gesmolten is hij klaar.
- Eet smakelijk.
cheeseandchinese says
Hmmm klinkt als een super lekkere combo, vooral ook met ontbijtspek erbij!
I am Cooking with Love says
Ja, bacon maakt alles goed. Net als kaas overigens. ?
cheeseandchinese says
Helemaal mee eens, haha!
Fran says
Ga dit eens proberen dat kan niet anders dan lekker zijn mnjm
I am Cooking with Love says
Ja het is heerlijk wel machtig. Ik kreeg het bijna niet op. Volgende keer doe ik denk ik iets minder champignons. Maar heb je goede trek dan krijg je dit zeker op.