Gebakken perziken met Griekse Yoghurt
In de winkel met zorg uitgezocht, gevoeld, en geroken. Dit moesten ze worden. Voor de zekerheid liet ik ze nog een dag of 2 op het aanrecht verder rijpen want ik wilde veel smaak. Ik zou ijs maken. Dus begon ik de perziken in stukken te snijden. Hmm, de eerste kon wel wat rijper. Hij was ook niet zo mooi oranje van binnen. Toen de 2e, die was perfect rijp. Ik moest me inhouden niet alvast een stukje op te eten. En toen de rest…allemaal waren ze niet rijp!! Oh wat baalde ik. Ik had zo’n zin in perzikenijs.
Die ene rijpe viste ik uit de kom want ja die kon ik nu net zo goed wel op eten. Wat moest ik met de rest? Weggooien is natuurlijk geen optie maar om zo op te eten was ook niet echt lekker.
Ik besloot ze op te bakken in roomboter met wat suiker. Een flinke eetlepel Griekse yoghurt erbij en je bent klaar. En het was heerlijk.
Dus mocht je nou ook onverwachts onrijpe perziken in huis hebben, gooi ze in de pan met flink wat boter.
Ingrediënten:
- onrijpe perziken in stukken
- flinke klont boter
- donkerbruine basterdsuiker
- Griekse yoghurt of een bolletje ijs
Zo maak je het:
- Smelt een flinke klont boter in een pan. Mag best royaal.
- Doe de stukken perziken erbij en laat zachtjes bakken. Schep regelmatig om.
- Als ze zo zacht zijn als jij lekker vindt strooi je er een paar eetlepels bruine suiker over.
- Laat het een paar minuten lekker pruttelen. Schep af en toe even om en schenk met een lepel de boter/suiker over de perziken.
- Eenmaal klaar, verdeel over kommetjes met Griekse yoghurt of een bolletje ijs.