Foodblogswap – Argentijnse Chimichurri Saus Zelf Maken
Het was weer even stil hier. Dat komt omdat ik wederom een week uit ging logeren in het ziekenhuis. Deze keer omdat ik giga dikke voeten had. Een olifantenpootje was er slank bij. Nadat ik ontslagen was van de vorige logeerpartij, je weet wel toen ze die longbacterie ontdekten, kreeg ik binnen no time dikke voeten. Dat heb ik wel vaker en meestal kan ik dat zelf ook weer normaal krijgen. Gewoon een plaspilletje meer en eventueel een dagje echt plat. Dus lekker op bed liggen met laptop, telefoon, afstandsbediening, hapje en drankje binnen handbereik. Maar goed, ook dat hielp nu niet. Mijn longarts stelde voor om toch even opgenomen te worden en via infuus het afwateringssysteem weer op gang te helpen. Een infuus, veel bezoekjes aan de wc, benen gezwachteld en nu steunkousen later ben ik weer heerlijk thuis. Eindelijk weer lekker eten maken. Hoewel het daar best te doen is hoor….voor een weekje! Nu kreeg ik voor de Foodblogswap de blog Het Eten is Klaar van René toegewezen. Hij schrijft veel over streekgerechten en wat hij eet tijdens vakanties met de caravan. Maar ook gewoon over recepten die hij online of in tijdschriften tegenkomt. Nu zag ik al vrij snel zijn post over Chimichurri saus. Een Argentijnse saus dat op vlees en kip, groenten en brood kan worden gesmeerd en daarna gebakken of gegrild. Alleen vanwege de naam trok het me al langer de aandacht. Ooit wilde ik het eens maken. En nu zag ik het staan. Hij bleek het overigens weer van Gereon te hebben van Gereon’s Keuken. Het is een lekker pittige saus waar je alle kanten mee op kan.
Ingrediënten:
- 35 gram platte peterselie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 tenen knoflook
- 1-2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 Spaanse rode peper in ringetjes
- peper
- olijfolie
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten op de azijn en olijfolie na in een hoge kom. Bijvoorbeeld de smalle kom van een staafmixer.
- Mix alles met de staafmixer, maar niet al te fijn.
- Voeg de rode wijnazijn en een royale scheut olijfolie toe en maak er een goed sausje van.
- Smeer je vlees ( ik nam biefstuk) of kip of groenten er mee in en laat het een half uurtje marineren.
- Bak of grill het gaar. Zoals je zelf wilt.
Stephanie van Wolferien mocht van mijn blog koken. Neem vooral een kijkje bij haar!