Semifreddo met Lemon Curd en Meringue
Dit is nu al de derde keer dat ik dit gemaakt heb. Niet achter elkaar natuurlijk maar verspreidt over maanden, veel maanden. De reden is dat ik er steeds geen mooie foto van kon krijgen. En ja, dat wilde ik toch wel voor bij het recept. De eerste keer was het een gevalletje van te snel op. Geen kans om nog iets moois op de foto te zetten. De 2e keer, tja, ik kreeg het gewoon niet mooi op een bordje en wederom snel op want ik had eters. Dus nu weer een poging en toevallig plaatste ik bovenstaande foto op Facebook van de semifreddo voor dat het de vriezer in ging. Ik kreeg er veel positieve reacties op en natuurlijk de vraag of het recept online zou komen. Ja, zei ik mits ik de boel een beetje fatsoenlijk op de foto kan zetten. Toen zei Myriam van Hap en Tap, waarom gebruik je deze foto niet? Ja, waarom ook niet. Helemaal niet aan gedacht. Want waarom alleen maar een foto van het eindresultaat plaatsen wanneer het er voor ook verrukkelijk uit ziet, toch?Deze keer heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt want ik heb de lemon Curd en de meringue gewoon gekocht in plaats van zelf te maken. Smaakte net zo lekker overigens. 😉
Ingrediënten:
- 500 ml slagroom
- 180 gram meringues (zelf gemaakt of gekocht bij oa Jamin)
- 8 volle eetlepels Lemon Curd (zelf gemaakt of gekocht bij oa Albert Heijn)
- rasp van 1 sinaasappel
Extra: bakblik van ongeveer 25 cm lang bekleed met plastic folie of met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier
- Klop de slagroom stijf, maar niet te stijf. Tussen lobbig en stijf in.
- Verkruimel de meringues in fijne en grove stukjes en schep door de slagroom.
- Mix in een schaaltje de lemon curd met de sinaasappelrasp.
- Schep een bodem slagroom in het bakblik en daar bovenop wat eetlepels lemon curd. Verspreid het met je lepel maar mix niet te veel door elkaar. Je wilt een soort marmer effect behouden.
- Schep daar weer slagroom boven op en vervolgens weer de lemon curd.
- Herhaal tot het op is
- Dek het bakblik goed af en zet het voor minimaal 4 uur in de vriezer.
- Snij er dikke plakken van en geniet. Eventueel met wat fruit erbij.
Inspiratie: Nigel Slater
sonja says
wat klinkt dit verrukkelijk lekker! lemoncurd is sowieso een grote favoriet van me, en in combinatie met meringues en dan nog al die room….hmmmm!!
Hazel says
Ohh… wat een stout gerecht! Veel te lekker! yum, yum, yum!!
Betina Oostveen says
Zo easy en maar met 4 ingredienten?! Ja dit ga ik zeker zelf ook proberen.
Bedankt voor het delen!
I am Cooking with Love says
Inderdaad, zooo easy en zoo lekker. Maak je indruk mee als je gasten hebt. Of gewoon lekker voor jullie 2-tjes maken. Deed ik ook. Vond de Man helemaal niet erg. Een paar avonden achter elkaar dit als toetje. 😉
I am Cooking with Love says
I know! 😉
I am Cooking with Love says
Het is een heerlijke combi.
tessacouperus says
Jeetje, is dat echt àlles, is het zó eenvoudig? Dit had ik jaaaaren eerder moeten weten! 😀
I am Cooking with Love says
Ja goed hè?
Marion says
Heerlijk! Ik ben een fan van Michael Slater en bekijk regelmatig je blog:-)
I am Cooking with Love says
Wat leuk dat zo vaak langs komt. Dank je wel.
Es says
Ah. Snel en simpel. Daar hou ik wel van. En nu heb ik zin in ijs… En dan is het nog niet eens negen uur in de ochtend! Hahaha
Judith - myfoodblog.nl says
Dit ziet er heerlijk uit, en, nog makkelijk ook 🙂
I am Cooking with Love says
Ja, goed hè? 😉
Gertie says
Ziet er heerlijk uit!
PS
Moet er nog suiker in de slagroom of is het samen met de merengue zoet genoeg?
I am Cooking with Love says
Hallo Gertie, nee hoor er hoeft geen suiker in. De lemon curd en merengue maken het inderdaad zoet genoeg.
Gabriël says
Dit wordt het toetje op 2e kerstdag. Dank!
I am Cooking with Love says
Goed idee Gabriël! Het is heerlijk. Fijne feestdagen. Groeten, Tessa