Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s
Ziekenhuisbezoeken en saucijzenbroodjes horen bij elkaar. Bij mij/ons tenminste wel. Al jaren ben ik kind aan huis in diverse ziekenhuizen en in mijn tienerjaren, en later ook nog wel, ging mijn moeder altijd mee naar alle controles, onderzoeken, operaties etc. En omdat dat soort bezoekjes toch nooit zo heel leuk zijn maakten we er altijd toch nog een gezellig dagje van. Dat deden we door naderhand in het restaurant van het ziekenhuis een lekker kopje koffie te drinken mèt een saucijzenbroodje. Ja, dat hoort nou eenmaal zo. Waarna we lekker weer naar huis gingen. Een duidelijk geval waar lekker eten een vervelende situatie een stuk prettiger maakt. Deze saucijzenbroodjes hebben niet de standaard vulling die je in een cafetaria of ziekenhuisrestauratie krijgt. Deze zijn iets pittiger door de rode currypasta maar zeker niet ’te’. Doordat de worstvulling van zichzelf al gekruid is en de pinda’s ook heb je geen extra zout nodig. Maak ze eens en je zal zien dat ze net als hier in no-time op zijn.Ingrediënten:
- 50 gram pinda’s
- 250 worstvlees, van velletje ontdaan
- 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 1 handvol koriander, of platte peterselie
- 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier
- 1 eetlepel melk
Zo maakte ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of siliconenmatje.
- Maal de pinda’s in een keukenmachine fijn.
- Schep 1/3 van de pinda’s eruit en hou dat even apart.
- Voeg het vlees, de currypasta en koriander toe aan de pinda’s in de keukenmachine en mix tot het gemengd is.
- Schep 2 eetlepels vlees in het midden van een plakje bladerdeeg.
- Klop het eigeel los samen met de melk en bestrijk de randen. Klap het plakje dubbel. Druk de rand goed aan eventueel nog met een vork.De zijkanten blijven open.
- Bestrijk de saucijzenbroodjes met eigeel en besprenkel met de fijngehakte pinda’s.
- Snij met een scherp mes de broodjes doormidden en een kleine inkeping in elk broodje.
- Leg de broodjes op een bakplaat en bak ze in ongeveer 25 goudbruin en gaar.
De Smaak van Cecile says
Maak ook regelmatig zelf saucijzenbroodjes met kruiden en citroenrasp, maar deze variatie ken ik nog niet. Ga ik zeker eens proberen!
I am Cooking with Love says
Leuk dat je het gaat proberen en echt heet zijn ze niet hoor. Ik had ruim 2 eetlepels gebruikt en vond het nog erg mild. Maar kijk maar hoeveel je gaat gebruiken.
Didi says
Lekker Tessa, en wat een goed idee om er currypasta doorheen te mengen. Ga ik keertje maken!
I am Cooking with Love says
Dank je. Zo kan je het zo heet maken als je zelf wilt! 🙂
Ageeth eet en kookt says
Grappig Tessa, ik had zoiets in mijn hoofd voor het foodblogevent! Maar de rode curry pasta en gehakt zijn met een zakje roerbak en rijst een hoofdgerecht geworden omdat ik geen tijd had voor de houdbaarheidsdatum van het gehakt…… nu heb ik een kant en klaar recept.Ga het proberen
I am Cooking with Love says
Als hoofdgerecht ook lekker! haha. Benieuwd hoe de saucijzenbroodjes zal vinden. 🙂
Anka Gaitanakis says
Dit ga ik dit weekend maken….zal Mams ook heerlijk vinden!!!
I am Cooking with Love says
Leuk dat je ze gaat maken. Lekker smullen dan.