CourgetteSoep recept
Kreeg onlangs de vraag of ik een lekker recept had voor courgettesoep. Ik wilde al bijna reageren met: Ja hoor, staat op m’n blog. Maareh, daar stond ie dus nog helemaal niet. En dat terwijl deze een van m’n favoriete soepen is. Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar ik hem vandaan heb. Online ergens, denk ik. Misschien wel van Boursin zelf want dat zit er namelijk ook in. Het maakt de soep heerlijk romig. Maar goed, hij zit al zo lang in het repertoire dat ik me dat dus niet meer kan herinneren. Hij is zo gemaakt en altijd een succes. Voorheen maakte ik hem altijd met een kuipje Boursin Cuisine maar toen dat op een keer uitverkocht was precies wanneer ik de soep wilde maken nam ik een ‘gewoon’ pakje boursin. En eerlijk gezegd vond ik de soep daar lekkerder mee. Deze keer maakte ik er lekkere bladerdeegvlinders bij. Gevuld met bacon en kaas. A match made in heaven. Het recept daarvoor volgt nog. Met of zonder de bladerdeegvlinders, het is een heerlijk romig soepje. Een aanrader!Ingrediënten:
- 2-3 courgettes in blokjes (niet geschild)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 1 pakje Boursin (150 gram)
- Scheutje witte wijn (optioneel)
- Bieslook ter garnering
- peper en zout
- boter/olijfolie
Zo maakte ik het:
- Bak de uien in een klont boter met een scheutje olijfolie lichtbruin. Niet te bruin want dat smaakt niet lekker.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de knoflook erbij.
- Schenk de bouillon en eventueel witte wijn erbij en breng aan de kook.
- Laat het zachtjes ongeveer 10 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur, voeg de boursin toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
- Verwarm de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in warme borden of kommen en garneer met fijn gesneden bieslook.