Winactie: 2 x Spicebomb
Het is nog steeds echt weer voor stoofpotjes en stevige soepen en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Heerlijk vind ik het als er weer zo’n pan vol heerlijkheden op het gasfornuis staat te pruttelen. En het liefst de hele dag. Enige nadeel is wel dat je constant met een honger gevoel zit vanwege die heerlijke geuren. 😉 Maar als ik dan zo’n stoofpot of soep maak moet daar vaak losse specerijen en/of kruiden in. Zo had ik onlangs een Thaise kippensoep in mijn slowcooker gemaakt. Daar gingen een aantal losse schijfjes gember in en blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes), ik had ook sereh (citroengras) kunnen nemen, maar die moesten er aan het eind uit gevist worden. Aangezien het geen heldere bouillon was zat ik aardig lang te vissen en te scheppen tot ik alle gemberschijfjes eruit had. En had ik er nou 4 of 5 schijfjes in gedaan? Ik wist het niet meer zeker. Had ik nou bijvoorbeeld hachee gemaakt met kruidnagelen dan was ik helemaal lang aan het scheppen want je wilt echt geen kruidnagel tussen je kiezen aantreffen. Nu kreeg ik deze Spicebomb van Zalando. Het leek me een uitermate handig bolletje om van het geschep naar losse ingrediënten af te komen. En dat was het ook. Om het uit te proberen maakte ik weer de Thaise kippensoep en stopte alle losse specerijen/kruiden in de bol en hing het in de soep gedurende het hele kookproces. Stiekem was ik toch bang dat de smaak van de djeroek poeroet blaadjes niet echt goed vrij zou komen maar niets was minder waar. Ik proefde wel degelijk de citroenachtige smaak. Ben jij ook zo’n stoofpotten liefhebber en lijkt je een Spicebomb ook handig? Ik mag er 2 weggeven! Hoe maak je kans:- Geef hieronder aan met welk recept jij deze Spicebomb zou gebruiken.
- Like I am Cooking with Love op Facebook.
- Deel deze actie via Facebook en/of Twitter.
- Laat een geldig emailadres achter zodat ik contact met je op kan nemen mocht je gewonnen hebben.
- Deze actie loopt t/m 8 december. Op 9 december maak ik de winnaars bekend.
Heidi Steven (@HeidiStevenSour) says
Sinds ik een keer op een kruidnagel gebeten heb maak ik eigenlijk geen recepten meer met zulk soort ingrediënten 🙁 Maar stel dat ik deze handige Spicebomb zou winnen dan ga ik weer volop aan de slag. Misschien probeer ik als eerste wel jouw Thaise kippensoep want die klinkt wel erg lekker 🙂
Angeline says
Ik denk dat ik een panang curry ga maken met kip en pinda.
Een heerlijke Vlaamsche stoofschotel kun je me trouwens ook voor wakker maken.
Wat een gemakkelijke keukenhulp lijkt me de spicebomb.
Rineke says
ik zou hachee maken, of een lekkere curry. Dat is ook altijd zo’n gevis om alles wat je niet tussen je tanden wil krijgen eruit te vissen. Lijkt me superhandig zo’n spicebommetje.
Luuk Beudeker says
handig….ik ga voor de winst met een Sayur Lodeh soep met salamblaadjes, pimentkorrels, plakjes laos, tamarindepitjes en nog veel meer fijne kruiden….maar misschien ook wel te gebruiken in mijn eigen variant van rendang….
Melanie says
Wat een ideaal ding! Ik kom uit Zuid Limburg en woon nu me mijn vriend bij Arnhem in de buurt.
Regelmatig maak ik een flinke pan Limburgs Zuurvlees (zoervleis), welke dan dezelfde dag nog op gaat. Helaas vissen onze gasten behoorlijk vaak stukjes laurierblad en kruisnagel uit hun portie. Oepss!!
Die bom is dus erg welkom! 🙂
Luuk Beudeker says
handig….ik ga voor de winst met een Sayur Lodeh soep met salamblaadjes, pimentkorrels, plakjes laos, tamarindepitjes en nog veel meer fijne kruiden….maar misschien ook wel te gebruiken in mijn eigen variant van rendang….
Paul Oosten says
Jeugdtrauma, maar ik zou er hachee mee maken. Als kind eindigde ik ALTIJD dat ene kruidnageltje of laurierblad (dat m’n moder niet kon terug vinden) in m’n mond. DA BOMB zal dat nu kunnen verhinderen …
Annemarie says
Met die jeugdtraumas ben ik ook bekend ja, vreselijk was dat altijd!het heeft me echter niet belet om nu kruidnagels te gebruiken of andere toevoegingen die je beter niet kunt eten…. Waar ik de kruidenbom voor zou gebruiken? Tja… Misschien wel voor jouw kippensoep inderdaad, maar ook voor de lekkere stoofschotels deze winter…
Jacqueline says
Handig ding! Ik doe graag mee!
Jacqueline says
Sorry, vergeet aan te geven waarvoor ik m zou gebruiken. Ik maak graag curry’s waarin djeroek poeroetblaadjes moeten. Daarnaast zou ik m gebruiken in gerechten waar losse kruidnagels in moeten, bij stoofvlees, rendang enzo. Soep waar stukjes foelie en een (vers) kruidenbuiltje in moet.
Groetjes,
Jacqueline
I am Cooking with Love says
😉 Dank je voor het meedoen.
Greet Heddema says
Wat een super uitvinding! Uiteraard doe ik ook graag mee, 15 december is mijn Wim jarig en dan maak ik voor alle gasten Boeuf bourguignon. Op 1 januari mag ieder die aan komt wippen mee eten. Traditie getrouw staat er dan een flinke pan hache en een pan met goulash, en een flinke pan met gekookte rijst. Ik kan hem dus best wel goed gebruiken!
Groetjes, Greet. (Magritha)
tessa says
wat handig! Ik doe het nu wel is met een stukje stof en een touwtje:-). Ik zou een marokkaanse stoofpot maken, zoals de lamsstoofpot van Jamie, met laurier en kaneelstokje,
Groetjes Tessa
inge says
Lijkt me heel handig..
Karin says
ik zou gaan voor een Hongaarse goulash.
Anita H. says
Handig! Wil graag gebruiken bij stoofvlees; sucadelappen of riblappen. Kruidnagels en laurierbladeren….
cilia says
Ik zou beginnen met een heerlijke hachee (met rode kool natuurlijk 😉 ) . Daarna de goulash(soep) en verder zie ik het wel. Hij zal zeker vaak gebruikt worden!!
Paul Oosten says
Ik zou hem vandaag kunnen gebruiken voor laurierblad en peperkorrels, terwijl ik Felix Wilbrink’s ‘Fisherman’s Pie’ ga maken:
http://www.telegraaf.nl/vrouw/culinair/vrouw_recepten/22089450/__Stoere_vissersschotel__.html
I am Cooking with Love says
Lekkere schotel zeg!
Paul Oosten says
tja, ik ben meer een vleeseter dan viseter, dus een paar keer per jaar speelt het schuldgevoel op. En dan zoek ik iets simpels …
Paul Oosten says
Maar als ik ook maar 1 graatje (of laurierblad) in m’n mond ontdek, ben ik er ook weer klaar mee voor de komende 3 maanden …
I am Cooking with Love says
Ik eet ook veel te weinig vis hoewel ik er wel van hou. Maar de Man is er niet zo dol op dus dan maak je het niet zo snel. Om de zoveel tijd haal ik voor mezelf een gerookte makreel of een pakje gerookte zalm of een haring bij de visboer. Heerlijk. Vanavond eet ik alleen dus ik was van plan zalmfilet uit de oven te gaan maken. Is zo lekker en heel makkelijk voor 1 persoon te maken. Daar kan ik me soms echt op verheugen. 😉
christienvk says
Voor de mulligatawny, een Tamil/Ierse pot met kip en heeeeel veeeel kruiden. Ik loop achteraf altijd te vissen naar de curryblaadjes en de kardemompeulen die er toch echt uit moeten.
Simone says
Oooo dat lijkt me een superhandig dingetje! Heb altijd ruzie met het terugvinden van de specerijen en zeker kruidnagel…. Niet zo lekker om die dan uit je mond te moeten vissen….:) Dus gebruiken? Voor alle stoofschotels, stoofpeertjes enzovoort.
I am Cooking with Love says
Leuk dat je mee doet Simone! Nog vervelender als een gast die kruidnagel tussen z’n kiezen krijgt!! 🙂
Nell Nijssen says
ik zou ‘m gebruiken om in de bouillon te hangen voor mijn Zondagse soep. Laurierblaadje, gekneusde peperkorrels, tijmblaadjes, foelie. En trekken maar ….
I am Cooking with Love says
Klinkt goed Nell, leuk dat je mee doet! 😉
Candy says
Ik laat me nu vaak afschrikken om een curry te maken met citroengras, gember, limoenblaadjes enz. omdat ik die er dan nadien weer moet uitvissen voor mijn viesneuzen 😉 . Dus deze spice bomb zou me over die drempel kunnen helpen om eindelijk eens een lekkere curry te maken 🙂 . Of gewoon een typisch Belgische Stoverij (hoeveel laurierblaadjes had ik er nu weer ingedaan?).
Silphya says
Jaaaa! Wat gaaf, dit is een geweldige must-have 🙂 Ik maak graag stoofpotten en draadjesvlees etc. en pluk daarna dus alles er weer uit. Regelmatig liggen er dan ook kruidnagelen, jeneverbessen en djeroek peroet op de rand van het bord. Niet zo’n smakelijk gezicht… Klungel ook nog weleens met een koffiefilterzakje, maar op de een of andere manier vind ik dat niet zo prettig. Zo’n smaakkruidenbom lijkt me dan ook wel wat 🙂
Johan de Jong says
Wat een leuk decembercadeau! Ik kook soepen en stoofpotten met de regelmaat van de klok dus die bol wil ik wel proberen!
Marjolein Kars says
Ik zou graag een bol willen winnen om nog meer lekkere recepten uit te proberen. Nu zou ik hem gebruiken voor hachee of stoofperen.
Jacqueline Uittenbogaard says
Hai Tessa, ik hoor net dat ik een spicebomb heb gewonnen! Hartstikke leuk. Ik ga er lekker mee aan de slag. Het is precies het goede seizoen voor zo’n spicebomb!
Bedankt!
I am Cooking with Love says
Heel veel plezier ermee!