Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen
Het is weer tijd voor de Foodblogswap. Deze keer mocht ik iets koken van het blog Zusjes Koken Over. Twee zusjes, Marjolijn en Floortje, hebben samen dit blog. De een woont al op zichzelf de ander nog thuis. Degene die al op zichzelf woont, Marjolijn is dol op de Mexicaanse keuken en Floortje is meer van de Aziatische keuken. Daarom zal deze soep vast van haar komen.
Tijdens het doornemen van alle recepten zag ik wederom genoeg lekkers. Maar ik ben nou eenmaal dol op garnalen en op soep en op kokosroom en op vissaus en op currypasta. Ja, toen was de keuze snel gemaakt.
De zusjes gebruikten groene currypasta, ik rode omdat ik dat in huis had. Verder deden zij er 2 eetlepels vissaus in, ik vond 1 genoeg. Dus proef zelf even hoeveel je lekker vindt. Ohja en ik nam platte peterselie in plaats van koriander. Daar ben ik niet zo dol op. 😉
Lian van Cakeje Van Eigen Deeg maakte mijn kaasstengels.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stengel citroengras
- 1 eetlepel groene of rode currypasta
- 1 liter visbouillon
- 500 ml kokosmelk
- 4 plakken gember, geschild
- 16 rauwe gepelde garnalen
- 2 theelepels suiker
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels verse koriander
Zo maakte ik het:
- Kneus het witte gedeelte van de citroengras door met achterkant van je mes erop te slaan. Leg eventueel een knoop in de stengel als hij lang genoeg is.
- Bak al roerend 1 minuut de currypasta in de olie in een ruime pan op halfhoog vuur.
- Voeg de citroengras, bouillon, kokosmelk en gember toe en breng aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen.
- Doe de garnalen erbij en laat het nog zo’n 2 minuten koken totdat de garnalen mooi roze zijn.
- Roer de suiker, limoensap en vissaus door.
- Verwijder de stukken gember en citroengras en schep de soep in warme kommen. Garneer met koriander.
Notes
Ik gebruikte rode currypasta. Voegde eerst 1 eetlepel vissaus toe proefde of het niet te zout was. Verder gebruikte ik ook maar 1 theelepel suiker.
Italiaans koken met Antoinette says
Dol ben ik op dit soort soepjes en met deze foto erbij = watertanden!
I am Cooking with Love says
Oooo, dank je wel!!! Ja ik vind dit soort soepjes ook heerlijk. En het is zo gemaakt dat maakt het nog aantrekkelijker. Helaas is de man niet zo vd vis en dus ook niet garnalen dus ik moest alles alleen op eten! Vervelend hè? 😉
Floortje says
Wat een leuk berichtje, dank je! De soep is deze keer van het Mexicaanse zusje 😉
I am Cooking with Love says
Oh wat grappig, van Marjolein dus. Ja, het is gewoon een heerlijk soepje. Heb net de rest opgegeten. Ik ga ‘m vaker maken.
Hélène says
Waarom gebruik je olijfolie ipv een neutralere smaak olie voor de kokossoep met garnalen?
I am Cooking with Love says
Ik heb geen extra vergine olijfolie gebruikt. Maar een milde olijfolie. Heeft geen uitgesproken smaak. Het zou anders inderdaad te veel overheersen.