Choco watermeloen met gehakte nootjes
Met deze warme dagen zitten we met z’n allen aan het water en andere koele drankjes. Fruit is ook lekker verfrissend. Maar ik heb een stuk watermeloen net even wat feestelijker gemaakt. Zo zou je het ook als dessert kunnen serveren. Maar zo uit het vuistje smaakt ook heel erg lekker. Het is geen hoogdravend receptje en je kan er je eigen draai aan geven. Ik gebruikte gehakte hazelnoten en (kant en klare) nougatine. Maar je zou ook gehakte pistache nootjes kunnen gebruiken of Macademia’s. Of in plaats van melk/pure chocolade, wit gebruiken. Tijdens het bij elkaar zoeken van de ingrediënten in de supermarkt zag ik dat Dr. Oetker een bakje heeft met daarin chocolade dat je zo op kan warmen in een pannetje met warm water of in de magnetron. Ik werd nieuwsgierig en nam dat mee in plaats van gewone repen chocolade. Ik vond het handig. Ingrediënten:- Watermeloen
- Chocolade
- Gehakte nootjes
- Nougatine
Zo maakte ik het:
- Snij de meloen in dikke plakken.
- Smelt de chocolade en dip de punt van de meloen in de chocolade.
- Strooi met een lepeltje wat nootjes of nougatine over de nog natte chocolade.
- Gelijk op eten of nog even in de koelkast zetten.
Notes
Ik vond het lekkerder nadat ze even in koelkast hadden gestaan want dat maakte de chocolade wat meer krokant. Hapt lekker! 🙂
Simone says
Perfect voor dit waanzinnige weer natuurlijk! Lekker fris, snel en lekker…. Goed idee Tessa!
I am Cooking with Love says
Dank je Simone. Het hapte heerlijk weg. Niet te veel chocola, net goed. 🙂