• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Knoflook Naanbrood zelf maken

Knoflook Naanbrood zelf maken

23 december 2012 by I am Cooking with Love

Knoflook Naanbrood zelf makenEen tijd geleden heb ik voor het eerst zelf naanbrood gemaakt. Dat lukte zowaar nog ook. En, niet geheel onbelangrijk, het smaakte erg lekker. Het smaakte naar meer.

Ik wilde dat nog wel een keer doen maar dan met bijvoorbeeld knoflook erin. Dat leek me heerlijk. Knoflook is altijd goed!

Die eerste keer dat ik dat naanbrood dus maakte bakte ik dat op de grillpan. Ideaal ging dat. Maar deze keer heb ik ze op mijn pizzasteen afgebakken. Wat ook perfect ging. Mede omdat ik er nu 2 tegelijk kon bakken.

Het is een makkelijk recept dus wat let je om het ook eens te proberen? Wat heb je nodig:

  • 500 gram bloem + extra voor uitrollen
  • 2 theelepels zout
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 ml of 1/4 cup warm water
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels melk
  • 1 cup/ 250 ml Griekse yoghurt of 10 flinke eetlepels
  • 2 eetlepels olie + extra om kom in te vetten
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • verse of gedroogde koriander fijngehakt
  1. Doe de gist en de suiker samen met het warme water in een kommetje en laat het zo’n 5 – 10 minuten staan of totdat het mengsel begint te schuimen.
  2. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg het gistmengsel, de melk, yoghurt, olie en de helft van de gehakte knoflook toe. Kneed dit zo’n 8 – 10 minuten met de hand op een met bloem bestoven werkplek totdat het een zacht, elastisch deeg is.
  3. Als je een foodprocessor gebruikt neem je het deegmes en mix je het zo’n 2 – 3 minuten. Voeg zo nodig een paar extra eetlepels warm water toe.
  4. Plaats de deegbal in een licht met olie ingevette kom en laat de deegbal even rond gaan zodat hij rondom ingevet is. Dek het af met plasticfolie en laat het minimaal 2 uur rijzen.
  5. Kneed het deeg nog even door en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

Bakken:

  1. Verwarm de oven met daarin je pizzasteen op de hoogste stand. Bij mij is dat 250 graden.
  2. Neem een bolletje deeg en rol het op een bebloemd oppervlak uit tot een ovaal plat brood.
  3. Bestrijk het brood met de gesmolten boter en sprenkel wat fijngehakte knoflook erover samen met wat koriander. knoflooknaan voor oven
  4. Plaats 2 broden tegelijk op je steen en bak ongeveer 4 – 5 minuten of totdat het brood goudbruin en wat opgebold is. De duur van het afbakken is per oven verschillend. Sommige zijn al binnen 2 – 4 minuten klaar. Dus kijk even hoe het bij jouw oven gaat en hou het in de gaten.
  5. Herhaal met de rest van het deeg.

knoflooknaan

De broodjes zijn ook prima in te vriezen. Dan hoef je ze niet alle 8 in 1 keer op te eten!! ๐Ÿ˜‰

Filed Under: Brood, Hoofdgerecht, Lunch Tagged With: Boter, knoflook, koriander, naan

Previous Post: « Anima Nera, Drop Likeur
Next Post: Harissa »

Reader Interactions

Comments

  1. 'Es' (@EsFactory) says

    23 december 2012 at 11:48

    Zien er goed uit! Ik kneed wel eens gewoon knoflook mee door het deeg. Met koriander lijkt me ook heel lekker!

  2. Tessa says

    23 december 2012 at 11:52

    Dank je Es!! De helft vd knoflook zit hier ook door het deeg, de rest erop. Het was een geslaagde versie! ๐Ÿ˜‰

  3. Martine says

    23 december 2012 at 14:53

    Lekker!!!! Ben ik ook al tijden van plan om eens te maken. Ze zien er heerlijk uit.

  4. Tessa says

    23 december 2012 at 14:56

    Dank je Martine!

  5. Gail Garrison says

    13 oktober 2013 at 13:24

    I love watching your recipes come to life and you show your love for cooking so well ๐Ÿ™‚

  6. I am Cooking with Love says

    13 oktober 2013 at 13:27

    Oh Gail thank you so much for saying that. I really appreciate it! I like the fact that you ‘follow’ me even though you don’t read a word of Dutch! ๐Ÿ™‚

  7. Sarah says

    2 april 2014 at 14:08

    Heerlijk vind ik dit! Heel duidelijk beschreven. Ga het gelijk dit weekend maken.
    Misschien een dommevraag, maar kan je het ook maken met volkorenbmeel en zonder suiker?

  8. I am Cooking with Love says

    2 april 2014 at 14:16

    Hi Sarah, dank je wel voor je compliment. Je zou absoluut volkorenmeel kunnen gebruiken.

    En die suiker is om de gist te laten activeren. Je zou bijvoorbeeld ook honing kunnen gebruiken als je liever geen geraffineerde suikers gebruikt. Of palmsuiker of agavesiroop.

    Succes en ik hoop dat ze zullen smaken.

  9. Francis says

    11 juni 2014 at 13:14

    Hoi, ik zit het nu te eten ๐Ÿ™‚ Je recept is gelukt en hij ziet er ook precies uit zoals het hoort ( en zoals op jouw foto ) Ik heb alles gehalveerd omdat ik maar 4 broden wilde maken. Maar 1 theelepel zout is toch iets te weinig. Vond het ietsje te zoutloos. Volgende keer iets meer erin.
    Harstikke bedankt voor het plaatsen, ik denk dat ik dit wel vaker ga maken!
    Groetjes!

  10. I am Cooking with Love says

    11 juni 2014 at 21:59

    Hallo Francis, wat ontzettend leuk dat het gemaakt hebt en dat het smaakte!Te gek vind ik dat. En dat je het hier komt vertellen ook nog! Dank je wel.

  11. Marijke says

    1 september 2014 at 20:47

    Nou wat een geweldig recept.
    Ik heb het vandaag geprobeerd
    Hij is prima gelukt en over heerlijk.
    Zeker de moeite waard.
    Hartstikke bedankt.

  12. I am Cooking with Love says

    1 september 2014 at 21:17

    Wat ontzettend leuk om te horen. Dank je wel dat je het me even laat weten.

  13. Liesbeth Westendorp says

    25 september 2014 at 10:18

    He Tessa,
    Gisteren je knoflook naanbrood bereid, ongelooflijk lekker. Ik ga dit recept nog vaak maken.
    Dank voor je goede smaak en leuke recepten.
    Groetjes uit Arusha

  14. I am Cooking with Love says

    25 september 2014 at 18:07

    Hi Liesbeth,

    Wat ontzettend leuk om te horen. Ik heb ze vorige week ook sinds lange tijd weer eens gemaakt. Zijn altijd een succes. Vooral de Man vindt ze heerlijk.

    Dank je wel voor je complimenten.

    Groetjes, Tessa

  15. Suus says

    26 oktober 2014 at 16:19

    Lijkt me heerlijk! Weet iemand of ik het deeg kan invriezen als ik maar een paar wil maken, en zo ja, moet dit voor of na het rijsen?
    .

  16. I am Cooking with Love says

    26 oktober 2014 at 21:30

    Ik zou het na het rijzen in porties verdelen, goed opbollen en per stuk goed verpakken in plastic. Voordat je gaat afbakken in het plastic ontdooien en op kamer temperatuur laten komen.

    Succes. ๐Ÿ™‚

  17. Lotte says

    11 februari 2015 at 20:39

    Wat nou als je geen pizza steen of pan heb ?
    Ziet er lekker uit mmm

  18. I am Cooking with Love says

    11 februari 2015 at 23:25

    Hi Lotte, dan kan je ze ook op het vuur in een hete (grill)pan bakken. Zo doe ik het ook vaak. Net zo makkelijk.

  19. roeleveldm says

    12 april 2016 at 23:20

    Hi Tessa,
    Wil dit recept graag gaan proberen morgen. Kan ik ze ook gewoon in de oven bakken zonder pizza steen?
    Groetjes!
    Manon

  20. I am Cooking with Love says

    13 april 2016 at 10:27

    Hi Manon, ja hoor je kan ze ook in de oven bakken. Maar je kan ze ook in een hete pan bakken hoor. Dat gaat best vlot. Succes en eet smakelijk.

Trackbacks

  1. Asian cuisine: Indiase kip tandoori - My Food Blog schreef:
    29 januari 2014 om 11:23

    […] kikkererwtencurry, naanbrood en mangochutney. Naanbrood kocht ik, maar goede recepten vind je hier: naanbrood met knoflook, naanbrood van Francesca , klassieke naan en zoutarme […]

  2. Kip Tikka Masala Zelf Maken - I am Cooking with Love schreef:
    31 augustus 2015 om 12:33

    […] Naan, gekocht of zelfgemaakt […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meerโ€ฆ

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Witlofsoepje

Witlofsoepje

Broccoli, ui en spek quiche met croissantdeeg ร  la Nombelina

Broccoli, ui en spek quiche met croissantdeeg ร  la Nombelina

Doperwten Spread

Doperwten Spread

Gehakt-Tosti

Gehakt-Tosti

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Instagram

Tessa

Madeleines

Madeleines

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meerโ€ฆ

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025