Bacon Kaas Vlinders Zelf Maken
Hier zijn dan de bacon kaas vlinders! Ik heb al eens eerder kaasvlinders gemaakt maar toen met rode pesto. Die waren ook zoooo lekker. Heb ze al eens eens op verzoek voor de verjaardag van m’n vriendinnetje moeten maken. Ze wilde ze serveren bij de borrel maar hield er wel een paar achter voor zichzelf…de slimmerd. Nu dus een andere versie, met bacon. Ja, ik ben dol op bacon. Niks mis mee. Maakt een boel gerechten net wat lekkerder. Dus ik heb het ook altijd in huis. Je weet maar nooit wanneer je het nodig kan hebben. 🙂 Voor deze vlinders heb je maar weinig ingrediënten nodig en ze zijn zo gemaakt. Is echt niet moeilijk. Smaken zo lekker dat ze hier altijd vrij snel op zijn. Dus mocht je een keer hier zijn en ze staan op tafel…wees er snel bij. Voor je het weet zijn ze op.Ingrediënten:
- 1 pak kant en klaar bladerdeeg (koeling van oa AH)
- 5 plakjes ontbijtspek
- 2 eetlepels bieslook
- 200 gram geraspte (oude) kaas
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- Peper
Zo maakte ik het:
- Bak de plakjes ontbijtspek in een droge pan zachtjes uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verkruimel de plakjes als ze eenmaal afgekoeld zijn.
- Meng in een kom de verkruimelde spekjes met de bieslook, Worcestershiresaus en breng op smaak met peper.
- Rol de bladerdeeg uit en verdeel het spekjes mengsel er over uit.
- Bestrooi met de kaas.
- Rol vanaf de korte kant het deeg voor de helft op naar het midden. Rol zo ook de ander kant op naar het midden.
- Verpak het deeg stevig in folie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de rol deeg in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak ze mooi goudbruin in 20 minuten.