Schijn Bedriegt Macarons
Ze zien er best mooi uit hè? Net echt. Ik was er ook best trots op toen ik de mooie voetjes zag. Maar ja, toen moest ik de botercrème nog maken en de boel ‘assembleren’ en proeven. Ja nou toen was mijn blije gevoel compleet weg. Ze waren keihard en de botercrème was veel te ‘runny’. Absoluut geen succes. Maar ja ze oogten wel heel mooi vandaar toch maar een foto gemaakt. Een schijn bedriegt foto van een macaron.
Deze roze waren mijn 3e poging al. Op de een of andere manier trekken deze koekjes mij enorm om zelf te maken. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een macaron gegeten dus weet ik ook niet hoe ze moeten smaken. Hoe de structuur, het mondgevoel, van zo’n macaron is.
Zoals velen van jullie weten let het maken van deze Franse koekjes heel nauw. Met als resultaat dat de koekjes of hol zijn of keihard of afbrokkelen. Van alles kan er fout gaan. Ik moet het maar als een uitdaging beschouwen.
Onlangs zag ik weer een paar mooie exemplaren op social media voorbij komen en ik kreeg weer zin om nog eens een poging te gaan wagen.
Zodra ik ze eindelijk onder de knie heb komt er een recept van ok? Maar voor nu nog even geduld aub!
Heb jij wel eens macarons gemaakt? En, ging dat goed? Heb je nog tips & tricks voor me? Ik hoor het graag.
Caroline Brouwer says
Toch zien ze er niet gek uit Tessa! Ik vind ze altijd heel erg lekker, maar durf er zelf niet aan te beginnen, omdat ik altijd hoor dat het zo nauw luistert! Dus ik vind het al knap dat jij je er aan waagt!
Myriam says
Dag Tessa,
Probeer het eens met mijn recept. Dit is nu wel met een hartige vulling, maar het koekje is net hetzelfde. Je moet er dan alleen een zoete vulling in doen.
http://hap-en-tap.blogspot.be/2014/11/lukt-altijd-macaron-met-wildpastei.html
Succes! Ik duim voor je, want dit is echt een zalig koekje.
PS Bij mij lukt het ook niet altijd en het bizarre is, soms weet je gewoon niet waarom en doe je alles net hetzelfde als de keer ervoor…
Myriam
I am Cooking with Love says
Dank je Caroline, ik vond ze er ook super uit zien! Ware het niet dat ze keihard waren en die vulling veel dun. Maar goed, toch vond ik het wel leuk om te doen. Binnenkort weer.
I am Cooking with Love says
Hi Myriam, ik las gisteren een post waarin de blogster alle ‘mythes’ van tafel veegde. Van de verschillende eiwitten tot hoe je je eiwitten opklopt. Bij haar kwamen ze elke keer tot hetzelfde resultaat, mooi en met voetjes etc. Maar ook bij haar ging het af en toe wel eens mis. Gewoon doorgaan denk ik dan. Ik zal zo even je recept bekijken en opslaan.
Dank je voor je reactie.
Nell Nijssen says
Ik heb een soort van kookfee in de familie die echt kan toveren. Zelfs zij vindt macarons maken een hele klus. Het lukt wel, naar niet geheel perfect. En bij mij worden het uitgebakken zandkoekjes, inclusief een knarrrrsend mondgevoel. Dus prijs je gelukkig, lieve Tessa!
ohladybake says
hoi tessa,
is inderdaad moeilijk om te maken.
ik wil ze ook al lang proberen maar ik zie er een beetje tegenop om eraan te beginnen omdat ik weet dat het niet van de poes is.
maar de foto’s zien er wel fantastisch uit!
liefs
ohladybake
I am Cooking with Love says
Hi Nell, wat heerlijk zo’n kookfee in de familie. Bij mij was het dus ook elke keer niet echt een succes maar deze werden op het oog wel weer mooi. Binnenkort poging nr. 4! Het houdt me van de straat denken we dan maar! hahaha
I am Cooking with Love says
Hi Ohladybake, joh gewoon een keertje doen. Als het fout gaat ben je een paar eiwitten, suiker en amandelmeel kwijt. 😉