• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Red Velvet Crinkle Koekjes

Red Velvet Crinkle Koekjes

14 februari 2014 by I am Cooking with Love

Red Velvet Crinkle Koekjes

 Red Velvet Crinkle Koekjes

Het is Valentijnsdag zoals je waarschijnlijk al weet. Van alle kanten wordt je doodgegooid met alles wat roze, rood of met hartjes te maken heeft. Heel eerlijk gezegd doen wij niet aan Valentijnsdag. We zeggen elke dag al tegen elkaar dat we van elkaar houden. ♥
 
Maar toch vond ik het leuk om nu eens koekjes te maken die wel passen bij deze dag van de liefde. Rode koekjes. In Amerika zie je die best veel en worden dan ook steevast ‘Red Velvet’ genoemd. Dat geldt voor koekjes, cupcakes of brownies als het maar rood is en fluweelachtig lijkt. Bovendien had ik nog nooit met kleurstof iets gebakken dus dat leek me ook wel een uitdaging.
 
Een tijd geleden had ik al eens Chocolate Crinkle Cookies gemaakt die, logischerwijs, bruin waren. In deze rode zit ook cacaopoeder en dat proef je ook maar daar zie je dus niets van. 
 
Tijdens het maken van het beslag zal je merken dat tegen het eind het steeds zwaarder voor je mixer gaat worden om er doorheen te komen. Dan zou je eventueel over kunnen stappen om met de hand alles door elkaar te mengen. 
 
Tussen het bakken door zette ik de kom steeds terug in de koelkast. Zo bleef het deeg lekker stevig en kon je er makkelijker balletjes van draaien. 
 
Het worden er een boel met deze hoeveelheid maar dan zit je in ieder geval voor deze dag gebeiteld! 
 

Ingrediënten:

  • 375 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel bicarbonaat / baking soda
  • 3/4 theelepel zout
  • 170 gram zachte boter (niet gesmolten)
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel melk of karnemelk
  • 1 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 flinke theelepels rode kleurstof (ik gebruikte vloeibare pasta vanWilton . Te koop bij Jamin)
  • 250 gram poedersuiker

Zo maakte ik het:

  1. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout met elkaar.
  2. Mix in een grotere kom de boter en suiker tot het bleek en wat schuimend is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  3. Voeg de melk, vanille extract, citroensap en rode kleurstof toe. Schep voorzichtig beetje bij beetje de droge ingrediënten toe tot alles goed vermengd is. Je mixer zal op een gegeven moment het zwaar krijgen. Of je gaat rustig aan door of vermengd de rest met de hand.
  4. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Heb je meerdere bakplaten, bekleed die dan ook.
  6. Schep een flinke eetlepel deeg uit de bak en draai er ballen van. Haal de ballen door de poedersuiker en leg ze op de bakplaat. Druk ze een klein beetje plat.
  7. Zorg dat er genoeg ruimte zit tussen elk koekje want ze lopen uit.
  8. Bak ze tussen de 13 en 15 minuten gaar. Laat ze een paar minuten rusten op de bakplaat en verplaats ze vervolgens naar een rek waar ze verder af kunnen koelen.
  9. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Bron: Cooking Classy

Filed Under: 2014, Zoet Tagged With: koekjes, liefde, rood, Valentijnsdag

Previous Post: « Review en Winactie: Rosti Mepal Loomm Maaltijdkom
Next Post: De winnaar van de Rosti Mepal Loomm maaltijdkom is… »

Reader Interactions

Comments

  1. Miss Happinez says

    14 februari 2014 at 16:40

    Dat ziet er echt heerlijk uit!

  2. I am Cooking with Love says

    16 februari 2014 at 19:36

    Dank je wel!! 🙂

  3. Lise says

    12 juni 2015 at 17:18

    Ik zou ze graag maken om uit te delen voor mijn dochter’s verjaardag, hoeveel stuks kan je er met deze hoeveelheid ongeveer maken?

  4. I am Cooking with Love says

    12 juni 2015 at 17:38

    Hallo Lise, nou je haalt er zeker een stuk of 30 uit. Maar als je ze iets kleiner maakt natuurlijk nog meer. Het is een vrij groot recept. Succes met bakken en alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter.

  5. M.O says

    22 december 2015 at 12:09

    Ik ben ze nu aan het maken ! Zien er heerlijk uit.
    Ik laat weten hoe ze smaken ! Bedankt voor het recept

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Makreelpaté recept

Makreelpaté recept

Mini Bananen Koffie Chocolade Muffins

Mini Bananen-Koffie-Chocolade Muffins

Zalmsalade voor op een toastje

Zalmsalade voor op een toastje

Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

Honing-Madeleines

Honing-Madeleines

Instagram

Tessa

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025