• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Praline van amandel zelf maken

Praline van amandel zelf maken

25 november 2013 by I am Cooking with Love

Praline van amandel zelf maken

Praline van amandel zelf maken

Vorige week had ik ineens een briljant idee. Ik zou macarons gaan maken. Heb ze nog nooit geproefd laat staan gemaakt. Ik had een recept gevonden wat me wel te doen leek. Het was een gewaagd idee want mijn oven…hou op schei uit over mijn oven. Af en toe probeer ik toch iets erin te maken en soms pakt dat nog goed uit ook. Maar heel vaak ook niet. Ik wil een nieuwe, normale oven! Nu heb ik een combimagnetron uit het jaar kruik. Genoeg geklaag over m’n oven.
 
Maar in dat recept had je dus ook dulce de leche nodig en amandel praline. Die dulce de leche had ik een dag van te voren gemaakt want dat duurt best lang. De praline maakte ik op de dag zelf. Zo gepiept. Zo snel dat je er echt bij moet blijven want voor je het weet heb je verbrandde amandelen!
 
Anyway, m’n macarons mislukten! Dus ik zat met een pot dulce de leche en een bak praline opgescheept. Nu heb ik al iets bedacht wat ik met de dulce de leche ga doen, daarover binnenkort meer. En die praline, die ging die avond door m’n yoghurt. Ook heerlijk op ijs of over de chocolade pudding. Gewoon een lepeltje in je mond stoppen is ook lekker. 
 

Ingrediënten:

  • 130 gram blanke amandelen
  • 80 gram suiker

Zo maakte ik het:

  1. Doe de amandelen samen met de suiker in een pannetje met dikke bodem.
  2. Laat rustig aan de suiker carameliseren.
  3. Roer af en toe en hou het goed in de gaten. Het is zo te donker en dus bitter.
  4. Eenmaal goudbruin, stort de gesuikerde amandelen in één laag op een met bakpapier of met olie ingesmeerde bakplaat en laat afkoelen.
  5. Breek in stukken en maal zo fijn als je het hebben wilt in de keukenmachine.

ps: Je kan het ook in grove brokken breken en zo opsnoepen. Lekker bij de thee bijvoorbeeld.

 

Filed Under: 2013, Zoet Tagged With: amandelen, praline, suiker

Previous Post: « Broodje Zalm met Roomkaas en Crazy Pea
Next Post: Toefjes Meringue met Dulce de Leche »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Toefjes Meringue met Dulce de Leche - I am Cooking with Love schreef:
    28 november 2013 om 09:14

    […] ← Praline van amandel zelf maken […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

Bananen Yoghurtijs met Salted Caramel Snippers

Mini Cinnamon Rolls

Saveurs Gehaktbrood voor een Makkelijke Maaltijd

Saveurs Gehaktbrood voor een Makkelijke Maaltijd

#FoodswapNL Nr. 3

#FoodswapNL Nr. 3

Parmezaan-Knoflookbrood

Instagram

Tessa

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025