• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

16 juli 2017 by I am Cooking with Love

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Via diverse social media kanalen zag ik bij andere bloggers dat Mister Kitchen’s 7 verschillende smaken pindakaas heeft uitgebracht. En ik, als echte pindakaas-liefhebber, werd reuze nieuwsgierig.

Ze worden verkocht bij de Albert Heijn dus ging ik gelijk even kijken en natuurlijk een potje kopen. Maar ja, wel smaak als eerste te nemen. Het werd de Karamel-Zeezout versie. Eenmaal thuis er natuurlijk gelijk met een theelepeltje uit gelepeld en het eerste wat me opviel was hoe smeuïg de pindakaas is. Blijkbaar komt dat door gebruik van duurzame,  ongeharde palmolie en kokosolie.

Op de site van Mister Kitchen’s vond ik dit koekjes recept. Nou ja, het werden eerder koeken. 😉

Ingrediënten:

  • 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur in blokjes
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram Mister Kitchen’s karamel-zeezout pindakaas
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • grof zeezout
  • handje pinda’s, grof gehakt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de boter, pindakaas en basterdsuiker luchtig. Dit kan in de standmixer of met een handmixer.
  3. Meng 1 voor 1 de eieren er door gevolgd door de bloem en het bakpoeder.
  4. Zet de kom een half uur in de vriezer.
  5. Schep met een ijsschep of eetlepel balletjes deeg en leg op de bakplaat. Hou wat ruimte vrij want ze lopen iets uit.
  6. Druk het deeg lichtjes plat met een lepel en bestrooi met gehakte pinda’s en een beetje grof zeezout.
  7. Bak de koekjes in 12-15 minuten tot de randen lichtbruin zijn. Laat ze op een rooster volledig afkoelen.

Ps: Dit recept maakt ongeveer 18 – 20 koekjes. Ik bakte ze in 2 sessies en zette de kom met deeg tussendoor terug in de koelkast. 12 minuten in de oven was voor mij precies genoeg.

Filed Under: Zoet Tagged With: karamel, koekjes, pinda's, pindakaas, salted caramel, Zeezout

Previous Post: « Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus
Next Post: Risotto met Kastanje Champignons »

Reader Interactions

Comments

  1. Ria Leemans says

    30 juli 2017 at 22:04

    Hallo Tessa!
    Lijkt me een heerlijk recept. Ik ga morgen gelijk boodschappen doen!
    Denk je dat ik de deegballetjes ook zou kunnen en invriezen en op een later moment afbakken?

  2. I am Cooking with Love says

    31 juli 2017 at 00:44

    Ja zeker. Een heel goed idee is dat. Dan bevroren op de bakplaat. Evt paar minuutjes langer maar dat moet je maar even zelf in de gaten houden.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bacon jalapeño scrambled eggs with cheese

Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry's Cookie Core

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry’s Cookie Core!

Tuna Melt Zelf Maken

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt2

Italiaans Gekruide Kaasstengels Zelfgemaakt

Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Instagram

Tessa

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry's Cookie Core

Lancering nieuwe smaken Ben & Jerry’s Cookie Core!

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025