Meringue met frambozensaus en pistachenootjes
Het heeft wel héél lang weer geduurd voordat er weer iets nieuws hier verscheen hè? Sorry daarvoor. Soms heb ik gewoon periodes dat ik of geen inspiratie heb, of simpelweg geen zin om iets te maken voor mijn blog. Of geen zin om recepten, die al een tijdje geleden gemaakt zijn, uit te werken. Daar komt nog bij dat ik eind november 3 weken lang een ontsteking aan mijn pols had. Daar was ik goed beroerd van geworden. Met name door de antibotica. Het heeft gelukkig wel geholpen maar het was geen fijn spul.
Maar goed, door die lange stagnatie kwamen deze ontzettend lekkere meringues, die ik rond de Kerst had gemaakt, ook niet online. Gelukkig zijn deze meringues het hele jaar door lekker en kan ik je zeker aanraden ze eens te maken.
Ingrediënten:
- 170 gram verse of bevroren frambozen
- 150 gram suiker plus 3 eetlepels, verdeeld
- 3 L eiwitten
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel cream of tartar (oa te koop bij de Toko)
- 57 gram gepelde pistache nootjes, grof gehakt
Zo maak je het:
- Doe de frambozen samen met 3 eetlepels suiker in een pannetje en laat het koken tot het fruit zacht is. Zeef de vloeibare frambozen en vang het vocht op. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 107 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de eiwitten in de kom van een standmixer of mix het met een handmixer tot het schuimig is. Mix het citroensap en de cream of tartar door. Wanneer het eiwit een stuk stijver is voeg je al mixend rustig aan, lepel voor lepel de resterende 150 gram suiker toe. Zet de mixer daarna op de hoogste stand en mix net zo lang tot je stijve glanzende pieken hebt.
- Gebruik een eetlepel of zoals ik, een ijsbolletjestang en schep bollen eiwit. Leg ze iets van elkaar apart op de bakplaat. Met achterkant van een lepel druk je het eiwit een beetje plat.
- Lepel en theelepeltje frambozensaus over de eiwitten en draai met een tandenstoker wat rond voor een gemarmerd effect. Garneer met de pistachenootjes.
- Bak de meringues in 1 1/2 à 2 uur droog en gaar. Zet de oven uit en laat de meringues minimaal 2 uur in de oven afkoelen met de ovendeur dicht!
- Bewaar de merinques in een luchtdichte bak.
Ps: Je zult frambozensaus overhebben. Gooi het niet weg maar giet het over de yoghurt, vla of ijs.
Bron: Bake From Scratch