Lava Cake met Dulce de Leche
Ze zijn best machtig maar oh zo lekker. Dit zou een goeie zijn voor Valentijnsdag, mocht je daar aan doen. Wij dus niet. Bovendien is Valentijnsdag al even voorbij. Ik en mijn timing! 😉
Maar ik had dus nog een beetje dulce de leche over van een recept wat ik me nu niet meer kan herinneren. Dat blijft best lang goed in de koelkast. Weggooien vond ik zonde dus ik ging op zoek naar een recept waar maar een klein beetje dulce de leche voor nodig was. Zo kwam ik uit bij Francesca Kookt. Bovendien was het recept voor 2 personen. Ideaal. Voor de Man 1 en voor mij 1.
Ingrediënten:
- 50 gram pure chocolade, in stukjes
- 55 gram boter + extra om in te vetten
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 ei
- 1 eidooier
- 40 gram suiker
- 25 gram bloem
- 2 eetlepels dulce de leche
- poedersuiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 2 ramekins of kleine ovenschaaltjes in met boter en bestrooi met de cacaopoeder. Draai de schaaltjes rond zodat er een cacaolaagje ontstaat aan de binnenkant van de schaaltjes. Schud het overtollige cacaopoeder eruit.
- Smelt in een pannetje de chocolade met de 50 gram boter. Zodra het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur. Laat het niet koken.
- Meng in een kom de suiker met het ei en de de eidooier. Klop het schuimig. Schep daarna de gesmolten chocolade erdoor en vervolgens het bloem.
- Vul de schaaltjes met de helft van het beslag en leg in elke schaaltje een lepel dulce de leche. Verdeel daarna de rest van het beslag over de schaaltjes.
- Zet de schaaltjes in de over voor 10-12 minuten. Hou ze goed in de gaten. Als de bovenkant er droog uit ziet zijn klaar. Laat je ze te lang in de oven staan dan zal je geen vloeibare kern hebben. En dat is toch de bedoeling.
- Snij met een mesje langs de rand van de schaaltjes. Leg een bordje erop en draai met schaaltje en al om. Bestrooi zo nodig met poedersuiker en serveer direct.
Bron: Francesca Kookt