• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

3 december 2016 by I am Cooking with Love

 

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Ik heb al eens eerder een recept met gevuld speculaas gepost. Maar dat waren mini 2-haps koeken. Schattig maar met dit recept kan je de stukken zo groot snijden als je zelf wilt. Voor de gulzigen onder ons.

Het deeg moet 1 uur rusten in de koelkast maar dat kan ook langer. Ik liet het een dag liggen. Maar dat was meer omdat het me beter uitkwam om de volgende dag deze koek af te bakken. Heb je niet zoveel tijd omdat je vanavond al Sinterklaas gaat vieren dan is 1 uur ook genoeg.

En ja, ik heb kant en klaar amandelspijs gebruikt want soms dient gemak de mens. 😉

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel koek-en speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram boter, in blokjes
  • 300 gram amandelspijs
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 25 gram garneeramandelen

Extra:

  • Bakvorm 20×20 cm

Zo maak je het:

  1. Meng in een kom of in de keukenmachine de zelfrijzend bakmeel, suiker, koek- en speculaaskruiden en het zout.
  2. Voeg de boter toe en snijd, als je het met de hand maakt, met 2 messen tot een kruimelig deeg. Maak je het in je machine, pulseer dan tot een kruimelig deeg.
  3. Kneed het met een koele hand snel verder tot een samenhangend deeg en vorm een bol. Verpak in plasticfolie en leg voor een uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakvorm van 20×20 cm in met boter.
  5. Prak het amandelspijs met een losgeklopt ei. Dit gaat het makkelijkst op een groot plat bord.
  6. Bestuif je werkplek met wat bakmeel en rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van 20×20 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en verdeel het spijs erover. Laat 1 cm van de rand vrij.
  7. Rol de rest van het deeg uit en leg op het spijs. Druk de randen goed aan.
  8. Versier met garneeramandelen en bestrijk het speculaas met de losgeklopte eidooier.
  9. Bak voor ± 35 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Allerhande

Filed Under: Zoet Tagged With: amandelen, amandelspijs, Sinterklaas, speculaas

Previous Post: « Recensie: Heerlijke Chaos
Next Post: Sinterklaas Granola »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika

Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Cake met gedroogde worst, pistaches en gedroogde pruimen

Mini Salted Caramel Brownies

Mini Salted Caramel Brownies

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Champignonsoep met lekker broodje

Champignonsoep met lekker broodje

Instagram

Tessa

Leuke gadgets gekocht bij Oldenhof.

Leuke gadgets gekocht bij Oldenhof.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025