• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / IJs / Gekarameliseerd Ananasijs

Gekarameliseerd Ananasijs

13 augustus 2013 by I am Cooking with Love

Gekarameliseerd Ananasijs

Gekarameliseerd Ananasijs

Weer een ijsrecept, ik weet het maar het is ten eerste zo lekker en ten tweede vind ik het leuk om m’n ijsmachine te gebruiken en ten derde ik heb gretige ijseters in huis. Dus die vinden dat helemaal niet erg dat er weer ijs gemaakt wordt. De eerste keer dat ik het maakte viel het zo goed in de smaak dat ik niet eens de kans kreeg om er een foto van te maken want het was op voor ik het wist. Tja, dus toen moest ik het wel nog een keer maken want ik wilde jullie dit ijsje niet ontnemen. Hij is heerlijk en is super gevuld met stukjes ananas. 
 
Deze keer maakte ik het voor mijn verjaardag afgelopen vrijdag, 9 Augustus, en wederom veel oh’s en ah’s en ‘jeetje dit is lekker zeg’. Nou, als zij het zeggen…!
 
Mocht je nou geen ijsmachine hebben dan kan je het ook maken. Doe het ijsmengsel in een diepvriesdoos en roer het elk half uur met een vork stevig door. Herhaal dit totdat het ijs hard is. 
 

Ingrediënten:

IJs
    • 2 eieren
    • 150 gram suiker
    • 750 ml slagroom
    • 1/2 theelepel vanille extract
Gekarameliseerde ananas
  • 750 gram ananas in kleine stukjes. Vers of uit blik
  • 30 gram boter
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels bruine rum

Zo maakte ik het:

  1. Mix in een (steel)pan de suiker met de eieren.
  2. Voeg 500 ml slagroom toe.
  3. Zet de pan op het vuur en breng het al roerende met een houten lepel langzaam aan de kook. Kook dit net zo lang totdat het wat indikt en je een streep op de achterkant van je houten lepel kan trekken zonder dat hij doorloopt.
  4. Haal de pan van het vuur en schenk direct de resterende 250 ml slagroom erbij om het kookproces te stoppen. Laat het wat afkoelen en roer de vanille extract toe.
  5. Leg een stuk plasticfolie direct op de vloeistof en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Het liefst overnacht.
  6. Terwijl het ijsmengsel in de koelkast afkoelt maak je de gekarameliseerde ananas.
  7. Smelt de boter in een pan. Voeg de bruine suiker en de ananasstukjes toe.
  8. Laat dit op middelhoog vuur bakken. Roer af en toe even door totdat de ananas een mooie bruine kleur heeft en de saus dik en stroperig is geworden.
  9. Roer de rum erdoor.
  10. Laat de ananas afkoelen en zet ook dat in de koelkast om volledig af te laten koelen.
  11. Uiteindelijk schenk je het ijsmengsel in je ijsmachine en laat het draaien volgens de instructies van je machine.
  12. In de laatste minuten voeg je de ananasstukjes toe. Of als je geen ijsmachine hebt doe het mengsel in een vriezerbak en roer je met de hand de ananasstukjes erdoor.
  13. Zet de bak in de vriezer om het ijs volledig hard te laten worden.

Gezien op: Food52
 

Filed Under: IJs, Zoet Tagged With: ananas, ijs, rum, slagroom, vanille

Previous Post: « Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel
Next Post: Thaise Kipsalade met Kokos en Komkommer »

Reader Interactions

Comments

  1. Italiaans koken met Antoinette says

    13 augustus 2013 at 15:50

    OEH!

  2. I am Cooking with Love says

    13 augustus 2013 at 16:20

    I know, I know!!!! 😀

  3. Simone says

    16 augustus 2013 at 09:03

    Ja ik kan me daar wel wat bij voorstellen…. Daar zou ik ook wel een bakkie van lusten (of twee, of misschien wel drie….)

  4. I am Cooking with Love says

    16 augustus 2013 at 11:18

    De man was pas blij dat het op was want je blijft er van eten zei hij! 🙂

  5. Caroline Brouwer says

    17 augustus 2013 at 17:50

    Als ik dit zie; geloof ik dat ik toch ook maar een ijsmachine moet aanschaffen! 😉

  6. I am Cooking with Love says

    17 augustus 2013 at 21:11

    Nou Caroline, je zou het ook in een plastic bak kunnen doen hoor. Moet je wel elk half uur even de boel goed doorroeren met een vork. Maar een ijsmachine is wel wat makkelijker. En niet eens zo duur. Het is vaak een kwestie van heb ik wel de ruimte om ‘m op te bergen! haha

  7. Caroline Brouwer says

    20 juli 2014 at 21:28

    Inmiddels heb ik een ijsmachine en ga het een keertje maken!

  8. I am Cooking with Love says

    21 juli 2014 at 06:46

    Wat leuk, zie nu dat je toen ook al gereageerd had. En nu een ijsmachine in het bezit ga je los! Haha

Trackbacks

  1. Foodblogswap #2 Gekarameliseerd Ananasijs | Bakverhalen schreef:
    25 februari 2014 om 07:03

    […] was. Dus in mijn versie, maak ik licht ananasroomijs, maar kijk voor het originele recept eens hier.  Voor dit ijs heb je eigenlijk nog geeneens zoveel […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kip Kerrie Bapao

Kip Kerrie Bapao

Zal ik het doen of niet doen?

Zal ik het doen of niet doen?

Foodblogswap - Mini Appeltaartjes

Foodblogswap – Mini Appeltaartjes

Vadouvan Mosselen

Vadouvan Mosselen

Teriyaki Tonijn Salade

Teriyaki Tonijn Salade

Instagram

Tessa

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025