• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Dubbel Chocolade Bananen Muffins

Dubbel Chocolade Bananen Muffins

5 februari 2016 by I am Cooking with Love

Dubbel Chocolade Bananen Muffins

Dubbel Chocolade Bananen Muffins

Ik maak niet zo vaak muffins. De aantal keren dat ik het wel gemaakt heb is denk ik op 1 hand te tellen. Muffins, cupcakes, zijn in mijn optiek allemaal hetzelfde. Ze trekken met niet zo. Bakken met chocola is ook een dingetje. Bij mij gaat dat altijd te hard in de oven en dus is de chocola een tikkeltje te donker en smaakt het een tikkeltje verbrand. Argghh. Zo jammer vind ik dat. Dus meestal zet ik de temperatuur een klein beetje lager en ga ik al snel in de weer met aluminumfolie. Afdekken die handel. En dat werkt perfect.

Maar ja zo af en toe kom je een foto van, in dit geval chocolade muffins tegen, en die zien er zo lekker uit dat je het er op waagt. Deze waren van Oh Sweet Basil. En ik moet zeggen dat deze echt heel erg lekker waren. Ik stond er gewoon versteld van. Dus ik kan je zeker aanraden om ze eens te maken.

Ik gebruikte hiervoor, en voor veel van mijn andere recepten, maatschepjes met cups en halve cups als aanduiding. Zo’n setje maatlepels kan je oa bij de Albert Heijn kopen of bij de Action voor weinig. Het scheelt je gedoe met omrekenen en is gewoon erg makkelijk. Vandaar dat dit recept ook in cups staat aangegeven.

Ingrediënten:

  • 1/4 cup en 1 theelepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 3/4 cup bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/3 cup (75 gram) boter (kamertemperatuur)
  • 2 grote eieren
  • 2/3 cup (135 gram) suiker
  • 1/2 theelepel vanille
  • 2 middelgrote rijpe bananen, fijngeprakt
  • 1 1/2 cup chocolade stukjes ( hak hiervoor een reep pure chocolade in kleine brokjes)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een muffinpan (12 gaten) met papieren muffinvormpjes.
  2. Meng in een kom de cacaopoeder, bloem, baking soda, bakpoeder en zout met elkaar.
  3. Mix in een andere kom de boter, eieren, suiker en vanille met elkaar tot een zacht mengsel.
  4. Meng een beetje bloem door het botermengsel, vervolgens een beetje banaan daarna wat chocolade stukjes. Dan weer bloem, banaan en chocola. Totdat alles gemengd is.
  5. Vul de muffinvormpjes tot 3 kwart vol en bak ze 15-20 minuten tot een satéprikker er schoon uit komt.

Filed Under: Zoet Tagged With: banaan, chocolade, muffins

Previous Post: « KFC – Korean Fried Chicken
Next Post: Kaasstrikken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Witte Chocoladetruffels met…venkel!

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Bladerdeeg Hapjes met Blauwe Kaas Vulling

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Gegrilde Kipsalade met Druiven

Gegrilde Kipsalade met Druiven

Instagram

Tessa

Broodje Warme Beenham met Honing-Mosterdsaus

Broodje Warme Beenham met Honing-Mosterdsaus

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025