• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

27 juni 2017 by I am Cooking with Love

Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

Chocolade Drop Toffee Zelf Maken

Als je van Chokotoff’s houdt dan hou je hier van. Het deed me er zo aan denken. Alleen heeft mijn versie een heel lichte dropsmaak erbij. In mijn optiek, als die-hard drop liefhebber, een te lichte smaak maar de Man vond het precies goed. Je proeft in de verte iets ‘droppigs’. Het gekke is wel dat voor mijn gevoel de ene iets sterker naar drop smaakte dan de ander. Typisch maar maakte verder niet uit want ze gingen net zo hard op.

Ik heb even geleden een pakket besteld met daarin verschillende drop producten om mee te koken. Dropsiroop in zoet en zout smaak. Drop poeder waarvan 1 een rauwe versie was. Op een site vond ik dit recept en gelijk ging ik aan de slag. Hield me netjes aan de voorgeschreven temperatuur voor de drop-caramel. Nou, dat werden uiteindelijk echt kiezen-brekers. Eenmaal in je mond werd het wel zachter maar je kon zo’n blokje amper doorbijten. Bovendien had ik te grote vormen gebruikt.

Nieuwe poging. Deze keer bonbonvormpjes van de Ikea gebruikt èn de temperatuur voor de caramel wat bijgesteld. Resultaat, super chewy toffee’s met een zéér hoog door eet gehalte. Heerlijk.

Ingrediënten:

  • 120 gram suiker
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram zoete dropsiroop
  • snufje zeezout
  • 100 gram pure chocolade
  • Rauwe en/of Fijne droppoeder als garnering

 

  • Extra: suikerthermometer

Zo maak je het:

  1. Doe de suiker, slagroom, dropsiroop en zout in een pannetje. Verwarm het rustig tot een temperatuur van 115 graden.
  2. Verdeel het mengsel snel over de bonbonvormpjes en laat het in 3 à 4 uur hard worden. Ik zette de vormen in de koelkast. Wellicht is het vanwege de kou al eerder hard. Check dat even.
  3. Doe 2/3 van de chocolade in een magnetron bestendig schaaltje en verwarm in gedeeltes van 20 seconden in de magnetron. Roer tussendoor tot het 45-50 graden is.
  4. Haal het schaaltje uit de magnetron en doe de rest van de chocola erbij en laat het al roerende smelten tot het 28-29 graden is.
  5. Verwarm het vervolgens in misschien 5 seconden, wellicht nog een keer 5 seconden maar wees voorzichtig, tot 31-32 graden.
  6. Haal daarna één voor één met een vork een caramel snoepje door de chocola. Tik de vork met daarop het snoepje tegen de rand van het schaaltje om overtollige chocolade af te schudden. Leg vervolgens op bakpapier, bestrooi met wat rauwe of fijne droppoeder en laat helemaal hard en droog worden.

Bron: Liquorice.nu

Filed Under: Zoet Tagged With: chocolade, drop, droppoeder, dropsiroop, rauwe droppoeder, slagroom, suiker

Previous Post: « Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum
Next Post: Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje. »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Mango Yoghurt Panna Cotta

Mango Yoghurt Panna Cotta

fonQ blogevent

fonQ blogevent

2e Blogverjaardag - I am Cooking with Love

2e Blogverjaardag

Palmhart met Bacon

Palm Hart met Bacon Hapje

Instagram

Tessa

Hele Ketjap Kip uit de Oven

Hele Ketjap Kip uit de Oven

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025