• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Bloederige Botten Voor Halloween

Bloederige Botten Voor Halloween

28 oktober 2018 by I am Cooking with Love

Bloederige Botten Voor Halloween

Bloederige Botten Voor Halloween

Vieren jullie Halloween? Ik heb het gevoel dat elk jaar het meer en meer gevierd wordt hier in Nederland. Je ziet in ieder geval steeds meer reclame ervoor en ook recepten om de meest bloederige lekkernijen te maken. Ik zelf doe er niet aan maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men elk jaar weer nieuwe ideeën bedenkt om te bakken en te maken. 

Sommige baksels zien er heel ingewikkeld uit maar met alleen maar 2 ingrediënten, rode kleurstof niet meegerekend, kom je ook al een heel eind. Voor het ‘bloed’ gebruikte ik rode kleurstof wat ik een beetje verdunde met water maar wellicht kom je met rood (bieten of bessen) sap ook al een end.

Zorg voordat je de eiwitten gaat kloppen dat de kom en gardes vetvrij zijn. Spoel ze om met heel heet water en/of wrijf met citroensap in de kom en over de gardes. Daarmee zorg je dat de eiwitten goed stijf worden.

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne suiker
  • drupje vanille extract, optioneel of een zakje vanillesuiker
  • rode kleurstof, optioneel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop in de kom van je (stand)mixer de eiwitten schuimig.
  3. Doe de vanille extract erbij en voeg beetje bij beetje de suiker en evt vanillesuiker toe.
  4. Mix tot je stijve pieken hebt.
  5. Schep het over in een spuitzak met rond spuitmondje. Heb je geen spuitzak, een druk en sluitzakje kan ook waar je een hoekje/puntje vanaf knipt.
  6. Spuit op het bakpapier een langwerpige S. Spuit er nog een er bovenop in spiegelbeeld.
  7. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat zeker anderhalf uur drogen. Test aan het eind voorzichtig of een bot makkelijk loslaat van het papier. Zo niet, laat het langer in de oven.
  8. Zet de oven uit zodra ze klaar zijn en laat ze volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de ovendeur gesloten.
  9. Voor het bloed doop je met een satéprikker in de kleurstof en daarna in een beetje water zodat het wat ‘losser’ wordt. Spetter daarna over de ‘botten’ om zo mooie bloedspetters te creëren.
  10. Laat drogen en geniet. Bewaar ze in een luchtdichte trommel of bakje als je er zo lang vanaf kan blijven.

Filed Under: Zoet Tagged With: eiwit, feestdag, Halloween, Meringue, vanille

Previous Post: « Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Next Post: Recensie: De Grote Oven Van Van Boven »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bezoekje aan de Yoghurt Barn

Bezoekje aan de Yoghurt Barn

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Chili con Carne uit de Snelkookpan

Chili con Carne uit de Snelkookpan

Wrap met Ketjapkip

Wrap met Ketjapkip

Recensie: Wedden dat het lekker is!

Recensie: Wedden dat het lekker is!

Instagram

Tessa

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025