• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!

Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!

20 februari 2015 by I am Cooking with Love

Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten! by I am Cooking with Love

 

Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!

Dit is bijna geen recept meer te noemen. Zo simpel maar met zo’n verrassende uitkomst. Ik had al eens gelezen dat als je bananen invriest en je ze daarna in de keukenmachine fijnmaalt je een soort softijs krijgt. Moest ik natuurlijk uitproberen en het bleek gewoon echt zo te werken. En dat zonder melk, eieren etc wat je normaal gesproken nodig hebt om ijs te maken. En ohja ook geen ijsmachine nodig dus. Kijk, dat is leuk.

Je snijdt een stuk of 2 of 3 rijpe bananen in plakjes, stop ze in een diepvrieszakje en vervolgens in de vriezer. Daarna vermalen in je keukenmachine en klaar ben je eigenlijk. Je zou het nog terug de vriezer in kunnen stoppen maar dan is daarna het ‘softijs-effect’ wel weg.

Mix een eetlepel pindakaas erdoor of Nutella als je dat lekker vindt en je kan gaan smullen. Of strooi er wat gehakte pinda’s of andere nootjes overheen, wat hagelslag? Bedenk het maar.

Ingrediënten:

  • 2 of 3 grote bananen in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel pindakaas of Nutella (optioneel)
  • Extra versiersels als: hagelslag, nootjes, geraspte kokos, chocoladesiroop, koekkruimels, stukjes gedroogde banaan, etc.

Hoe maak je het:

  1. Snij de bananen in plakjes en doe ze in een diepvrieszakje of bakje en stop in de vriezer.
  2. Eenmaal bevroren maal je de bananen fijn in je keukenmachine. Eerst zal het wat korrelig zijn maar hou vol en schraap zo af en toe de randen schoon. Ineens zie je dat het een smeuïge massa wordt.
  3. Mix na behoeven een eetlepel pindakaas erdoor of laat het naturel.
  4. Serveer direct of laat het nog wat uitharden in de vriezer.
  5. Eet smakelijk.

Dit recept is voor 2 personen ongeveer.

Filed Under: Zoet Tagged With: bananen, bananenijs, softijs, toetje, zelf maken, zonder ijsmachine

Previous Post: « Zoete Aziatische Marinade
Next Post: Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. TessaC says

    20 februari 2015 at 21:07

    Oeh… dat klinkt wel heel erg gemakkelijk! Wat denk je. Zou het ook met een blender werken?

  2. I am Cooking with Love says

    20 februari 2015 at 22:13

    Hi Tessa, ja lijkt me wel. Misschien is het dan handig om wat meer bananen te gebruiken zodat de mesjes wat meer ‘grip’ hebben zeg maar. Probeer het eens.

  3. Nell Nijssen says

    21 februari 2015 at 18:57

    Wow, ik heb zojuist je recept nagemaakt en gegeten! Helemaal te gek, dit ijs! Lekker met geschaafde chocolade erover en een beetje tia maria. Echt lekker.

  4. I am Cooking with Love says

    21 februari 2015 at 22:52

    Ohh Tia Maria, wat een goed idee!! Heb ik overigens eens zelf gemaakt. Was toen voor de Foodswap van Es. Was simpel om te maken en heerlijk.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Cook's One Line a Day - 5-jarig dagboek voor Foodies

Cook’s One Line a Day – 5-jarig dagboek voor Foodies

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Kip Tikka Masala Zelf Maken - 1

Kip Tikka Masala Zelf Maken

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Instagram

Tessa

Aan de slag met Weight Watchers Flex

Aan de slag met Weight Watchers Flex

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025