Zalmsalade voor op een toastje
Als ik al een smeersel voor op een toastje maak is vrijwel altijd een met tonijn. Een blikje tonijn heb ik ook altijd in huis dus dan is het snel gepiept om daar iets lekkers mee te maken. Maar een smeersel met zalm maakte ik dus nooit. Tot nu, want dit smaakte wel heel lekker hoor. Nu serveerde ik het dan op een toastje maar op een broodje met eventueel een beetje sla en wat extra augurk is ook hartstikke lekker. Of je lepelt het schaaltje gewoon zo leeg. Kan ook, ik zal de laatste zijn die oordeelt hoe je het op gaat eten. 😉
Ingrediënten:
- blikje zalm ( 105 gram)
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 1/2 eetlepel mayonaise (Hellmann’s)
- 1 klein sjalotje, heel fijn gesneden
- 1 zoetzure augurk (partystick)
- 1/4 theelepel gedroogde dille
- 1/2 theelepel augurken nat
- 1/2 theelepel ketchup
- peper & zout
Zo maak je het:
- Laat het blikje zalm uitlekken in een zeefje en verwijder eventuele graatjes.
- In een kom meng je de crème fraîche met de mayonaise. Doe de zalm erbij en maak met een vork los en meng alles door elkaar.
- Voeg vervolgens de sjalot, augurk, dille, augurken nat en ketchup toe. Meng goed.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer op een toastje of op een boterham voor de lunch.