Vadouvan Mosselen
Ik had weer eens trek in mosselen. Zo af en toe komt dat gevoel op. Nu vind ik het een klein nadeel dat je in de winkel alleen maar 2 kg bakken kan krijgen. Ja, of je moet inderdaad bij de visboer langs maar die van ons in het winkelcentrum is zo godsgruwelijk duur. Daar haal ik af een toe een haring en that’s it! Dan maar een grote bak mosselen want ja ik doe de Man er nog steeds geen plezier mee. Denk ook niet dat dat ooit zal veranderen. Maar dat is ok. Nu kreeg ik onlangs de nieuwe kruidenmix van Original Spices, Vadouvan, thuis gestuurd. Je hebt ze misschien wel eens zien liggen bij de kruiden afdeling in de supermarkt. Mooie blikjes met diverse specerijen en kruiden geselecteerd door Jonnie Boer van restaurant De Librije. Eerlijk gezegd had ik nog nooit zo’n blikje gekocht. Vond het vrij prijzig. Maar nu ik zo’n blikje eens goed bekeek besefte ik me dat er eigenlijk best veel in zit. Dus wat dat betreft doe je er in principe best lang mee. Vadouvan is een soort kerriemix. Volgens de site: “Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase Kerrie”. Ok, ik bedacht me gelijk dat daar kokosmelk ook heel lekker bij is en uiteindelijk maakte ik mijn mosselen op Franse, Indiase, Thaise wijze. Een wereldgerecht dus! 😉 De volgende dag heb ik de rest opgegeten.
Ingrediënten:
- 2 kg mosselen, schoongemaakt en panklaar
- olijfolie
- ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
- 1 Spaanse peper, fijngehakt of een klein theelepeltje gedroogde chilivlokken
- Vingerkootje lang stuk gember fijngehakt of geraspt
- 1 stengel citroengras, bovenkant eraf gesneden en de onderkant(wit) gekneusd
- 1 1/2 eetlepel Vadouvan kerriepoeder
- 100 ml kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en bleekselderij
- Voeg de Spaanse peper, gember, citroengras en de Vadouvan kerriepoeder toe en bak dat voor een minuutje tot alles lekker begint te ruiken. Zet het vuur niet te hoog want je wilt niet dat de kerrie verbrand.
- Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe en uiteindelijk ook de mosselen.
- Breng aan de kook doe de deksel erop en schud de pan af en toe even om.
- Als de mosselen openstaan zijn ze gaar en klaar.
- Breng het vocht eventueel op smaak met zout of Thaise vissaus maar ik vond dat beslist niet nodig. Het was al vrij zoutig van zichzelf vanwege de mosselen.
- Mosselen die niet open zijn gegaan tijdens het koken gooi je weg. Die waren waarschijnlijk al dood voordat je ze in de pan deed.
- Schep de mosselen in een grote kom en giet het heerlijke kokos-kerrievocht er overheen. Eet ze zo of eventueel met wat stokbrood om te dopen.
Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.
Anneke says
Het recept ziet er goed uit ga ik zeker eens proberen. Ik maak al jaren mijn mosselen op dezelfde manier klaar omdat zo lekker en simpel is. : olijfolie flink veel knoflook en daar de mosselen in en …klaar en jammie.
Maar dit recept ga ik zeker proberen.
Er zijn trouwen bij AH 1 kg bakken te koop. Dit even ter info.
Mvg Anneke
I am Cooking with Love says
Hallo Anneke, sorry voor mijn late reactie maar ik heb de afgelopen anderhalve week in het ziekenhuis gelegen en ben pas vandaag thuis gekomen. Ik zag inderdaad de 1 kg bakken liggen. Die lagen er natuurlijk niet op de dag dat ik deze mosselen ging maken. Maar ik was wel blij dat ze nu deze variant ook aanbieden. Lekker voor de toekomst.
Marit says
Het is een super recept. Dank je wel. Wij aten hele schone mosselen en ik heb het resterende mosselvocht de volgende dag gebruikt voor een vissoepje.
I am Cooking with Love says
Dank je Marit voor je berichtje. Wat fijn dat hij zo gesmaakt heeft. Dat mosselvocht moet je inderdaad altijd bewaren. Nou jaaa moet, moet. Het is gewoon te lekker om zomaar weg te gooien. 😉