• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Vis / Vadouvan Mosselen

Vadouvan Mosselen

6 oktober 2014 by I am Cooking with Love

Vadouvan Mosselen by iamcookingwithlove.nl

Vadouvan Mosselen

Ik had weer eens trek in mosselen. Zo af en toe komt dat gevoel op. Nu vind ik het een klein nadeel dat je in de winkel alleen maar 2 kg bakken kan krijgen. Ja, of je moet inderdaad bij de visboer langs maar die van ons in het winkelcentrum is zo godsgruwelijk duur. Daar haal ik af een toe een haring en that’s it! Dan maar een grote bak mosselen want ja ik doe de Man er nog steeds geen plezier mee. Denk ook niet dat dat ooit zal veranderen. Maar dat is ok.
 
Nu kreeg ik onlangs de nieuwe kruidenmix van Original Spices, Vadouvan, thuis gestuurd. Je hebt ze misschien wel eens zien liggen bij de kruiden afdeling in de supermarkt. Mooie blikjes met diverse specerijen en kruiden geselecteerd door Jonnie Boer van restaurant De Librije. Eerlijk gezegd had ik nog nooit zo’n blikje gekocht. Vond het vrij prijzig. Maar nu ik zo’n blikje eens goed bekeek besefte ik me dat er eigenlijk best veel in zit. Dus wat dat betreft doe je er in principe best lang mee. 
 
Vadouvan is een soort kerriemix. Volgens de site: “Vadouvan is een Franse interpretatie van een Indiase Kerrie”. Ok, ik bedacht me gelijk dat daar kokosmelk ook heel lekker bij is en uiteindelijk maakte ik mijn mosselen op Franse, Indiase, Thaise wijze. Een wereldgerecht dus! 😉 De volgende dag heb ik de rest opgegeten. 
 
Vadouvan Mosselen - iamcookingwithlove.nl
 

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen, schoongemaakt en panklaar
  • olijfolie
  • ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt of een klein theelepeltje gedroogde chilivlokken
  • Vingerkootje lang stuk gember fijngehakt of geraspt
  • 1 stengel citroengras, bovenkant eraf gesneden en de onderkant(wit) gekneusd
  • 1 1/2 eetlepel Vadouvan kerriepoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk

Zo maak je het:

  1. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en bleekselderij
  2. Voeg de Spaanse peper, gember, citroengras en de Vadouvan kerriepoeder toe en bak dat voor een minuutje tot alles lekker begint te ruiken. Zet het vuur niet te hoog want je wilt niet dat de kerrie verbrand.
  3. Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe en uiteindelijk ook de mosselen.
  4. Breng aan de kook doe de deksel erop en schud de pan af en toe even om.
  5. Als de mosselen openstaan zijn ze gaar en klaar.
  6. Breng het vocht eventueel op smaak met zout of Thaise vissaus maar ik vond dat beslist niet nodig. Het was al vrij zoutig van zichzelf vanwege de mosselen.
  7. Mosselen die niet open zijn gegaan tijdens het koken gooi je weg. Die waren waarschijnlijk al dood voordat je ze in de pan deed.
  8. Schep de mosselen in een grote kom en giet het heerlijke kokos-kerrievocht er overheen. Eet ze zo of eventueel met wat stokbrood om te dopen.

 

 

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Filed Under: Vis Tagged With: Euroma, Jonnie Boer Original Spices, kerrie, kokosmelk, mosselen, Vadouvan

Previous Post: « Foodblogswap – Wrap met Gegrilde Groenten en Houmous
Next Post: Pompoenpuree Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. Anneke says

    8 oktober 2014 at 21:11

    Het recept ziet er goed uit ga ik zeker eens proberen. Ik maak al jaren mijn mosselen op dezelfde manier klaar omdat zo lekker en simpel is. : olijfolie flink veel knoflook en daar de mosselen in en …klaar en jammie.
    Maar dit recept ga ik zeker proberen.
    Er zijn trouwen bij AH 1 kg bakken te koop. Dit even ter info.
    Mvg Anneke

  2. I am Cooking with Love says

    20 oktober 2014 at 17:55

    Hallo Anneke, sorry voor mijn late reactie maar ik heb de afgelopen anderhalve week in het ziekenhuis gelegen en ben pas vandaag thuis gekomen. Ik zag inderdaad de 1 kg bakken liggen. Die lagen er natuurlijk niet op de dag dat ik deze mosselen ging maken. Maar ik was wel blij dat ze nu deze variant ook aanbieden. Lekker voor de toekomst.

  3. Marit says

    19 november 2015 at 16:41

    Het is een super recept. Dank je wel. Wij aten hele schone mosselen en ik heb het resterende mosselvocht de volgende dag gebruikt voor een vissoepje.

  4. I am Cooking with Love says

    19 november 2015 at 18:11

    Dank je Marit voor je berichtje. Wat fijn dat hij zo gesmaakt heeft. Dat mosselvocht moet je inderdaad altijd bewaren. Nou jaaa moet, moet. Het is gewoon te lekker om zomaar weg te gooien. 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Simpele gerechten voor de feestdagen.

Simpele gerechten voor de feestdagen

Focaccia met Rozemarijn

Focaccia met Rozemarijn

Chipotle Hamburger

Chipotle Hamburger

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Filotaart met Spinazie, Feta en Pijnboompitten

Italiaanse Knoflookbroodjes

Italiaanse Knoflookbroodjes

Instagram

Tessa

Donuts zelf maken

Donuts zelf maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025