Spaghetti met Kokkels
Wist je dat je bij ZTRDG ook verse kokkels kan krijgen. Recht uit de Zeeuwse wateren zo op je bord. Ik had al eens Vongole gemaakt naar aanleiding van mijn vakantie in Italië jaren geleden. In Florence had ik toen de klassieker spaghetti met Vongole gegeten. Echt zo lekker. Maar je dat kan dat ook prima met kokkels maken. Kokkels zijn familie van de Vongele maar worden hier in Nederland gevangen en zijn goedkoper dan de Vongole. Ze worden voornamelijk naar het buitenland, Spanje geëxporteerd.
Bestel ze eens en verwerk ze in bijvoorbeeld dit pasta recept maar in alle recepten waar je Vongole ziet kan je gerust de kokkels nemen. Voor een echt zomerse maaltijd voldoen deze Zeeuwse schelpdiertjes perfect.
Dus kijk even op het Marktplein van ZTRDG en bestel ze vandaag en geniet dit weekend van een heerlijk bord zonneschijn. Glaasje wit erbij en je avond kan niet meer stuk.
Ingrediënten:
- 1 kg kokkels
- 400 gram spaghetti
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 shalotje, gesnipperd
- glaasje droge witte wijn
- half rood pepertje fijngehakt, meer naar smaak
- handje platte bladpeterselie, fijngesneden
- peper en zout, naar smaak
- citroen
Zo maak je het:
- Zet een ruime pan met gezouten water op.
- Spoel de kokkels in een ruime bak met koud gezouten water of de wasbak en laat ze daar even in liggen. Kokkels hebben vaak veel zand in de schelpjes en door ze in het water te laten liggen geef je ze de kans op dat ‘uit te spugen’.
- Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
- In een ruime koekenpas verhit je olie en fruit je de sjalot, de knoflook en pepertje zachtjes aan.
- Voeg de kokkels toe en de witte wijn. Schud of roer om en de de deksel op de pan.
- Schud regelmatig de pan om en zodra de schelpjes open staan zijn ze klaar.
- Schep de gare pasta bij de kokkels en hussel alles voorzichtig om. Bestrooi met de peterselie en breng zo nodig op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Lekker met vers stokbrood om het vocht mee op te deppen.
ps: schelpen die niet open zijn gegaan of kapot zijn, weggooien en niet opeten!
Marlies says
Zo lekker! De foto ziet er in ieder geval erg smakelijk uit.
I am Cooking with Love says
Dank je wel! Ja heerlijk hè?