Recensie: Het spirelli kookboek
Een lange tijd geleden kocht ik zo’n spiraalsnijder. Je weet wel, een soort van super size puntenslijper maar dan voor groenten. Ik had een boel goede bedoelingen en plannen. Ja, echt. Dit zou me namelijk tot nog meer groenten doen eten. En meer gevarieerd ook nog. Nou, ik zal je heel eerlijk zeggen, ik ben niet verder dan een courgette gekomen. Courgette pasta maakt ik er mee. Heerlijk hoor. Met tonijn, rode pesto en crème fraiche enzo. Echt super lekker maar daar hield het dan ook bij op. De spiraalsnijder belande in een la en daar bleef hij heel lang onaangeroerd liggen.
Elke keer als ik de la opende en hem zag liggen dacht ik: ‘ik moet er echt wat meer mee gaan doen!’. Maar als snel ging de la weer dicht. Uit het oog uit het hart.
Tot ik dit boekje voorbij zag komen. Het spirelli kookboek. Zou ik dan eindelijk wat meer gemotiveerd worden om de spiraalsnijder te gaan gebruiken?
Het Spirelli Kookboek
Het is een dun boekje met voorin uitleg welke soorten snijders er zijn en hoe ze werken. Dan volgen er 3 hoofdstukken.
Groentenhapjes
Salades
Hoofdgerechten
Bij elk recept staat beschreven welke snijder je kan gebruiken en eventueel alternatieven. Voor hoeveel personen het gerecht is en er staat een mooie foto bij.
Het zijn niet alleen maar salades wat je misschien zou denken. Ook warme gerechten kan je in het boekje vinden. Zoals bijvoorbeeld tempura of aardappelspaghetti. Je hebt een keuze uit 30 verrassende recepten.
Dit is echt een boekje wat je leuk cadeau kan doen aan iemand en dan geef je er natuurlijk ook een spiraalsnijder bij. Kan de persoon gelijk aan de slag.
De uitgeverij is: Good Cook en kost 6,95.
cheeseandchinese says
Lijkt me een erg leuk boek! Wij zijn ook erg van het ‘spiralizen’, vooral met zoete aardappel is dit erg lekker..
I am Cooking with Love says
Goed bezig zeg. En wat doe je dan verder met de zoete aardappel?
cheeseandchinese says
We hebben er een soort carbonara mee gemaakt! Heel erg lekker 🙂