Ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Betty, van Betty’s Kitchen, gaf hem aan mij. Deze award is een virtueel award voor bloggers met minder dan 1000 volgers of die nog niet zo lang aan het bloggen zijn. Je krijgt 11 persoonlijke vragen die je beantwoordt en vervolgens stel je 11 nieuwe vragen aan 5 andere bloggers. Op deze manier leer je een beetje de persoon achter de blog kennen.
1. Waarom ben jij begonnen met bloggen?
Dat is eigenlijk ontstaan door Esmée van Es’ Factory. Ik was voordat ik ging bloggen al veel aan het rondneuzen op diverse foodblogs en oa die van Esmée sprak mij erg aan. Dus af en toe reageerde ik via haar blog of op Twitter op recepten van haar. Op die manier raakten we meer met elkaar in contact. Op een dag zei ik voor de grap, nadat ik haar verteld had dat ik weer iets van haar blog gekookt had, dat ik zo’n beetje haar hele blog wel kon afwerken. Nou, zei ze toen, dààr zou je een blog over kunnen schrijven. Het zaadje was geplant. Het idee vond ik leuk maar al snel sloeg ook de twijfel toe. Kan ik dat wel, heb ik wel wat te melden, is het wel leuk genoeg etc. Maar Es trok me over de streep en zei dat er niet genoeg foodbloggers konden zijn. En toen ben ik begonnen. Vorig jaar April om precies te zijn.
2. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
Bij andere bloggers, het internet zoals Pinterest, Kookboeken en kooktijdschriften.
3. Shop je wel eens online? Zo ja, noem 3 webwinkels waar je graag komt.
Ik koop niet vaak online maar heb wel eens wat besteld bij Foodelicious. Heerlijke olijfolie en balsamicoazijn. Bij Potten en Pannen een mooie Emile Henri ovenschaal en bij Fine Foods Online ook daar olijfolie.
4. Wat is jouw slechtste eigenschap?
Ik kan soms erg ongeduldig zijn en dat is niet altijd handig tijdens het koken bijvoorbeeld. Wanneer een gerecht langzaam en zachtjes moet koken of bakken wil ik nog wel eens een slinger aan het gasfornuis geven. Moet ik niet doen. 😉
5. Plaats een foto van een gerecht waar wij jou ’s nachts voor kunnen wakker maken?
Gamba’s. Het liefst gemarineerd in veel knoflook.
6. Hoeveel uur heb je gisterenavond geslapen?
Heerijk lang, een uurtje of 10. En een uurtje extra vanwege de wintertijd.
7. Wat is jouw favoriete boek ? of tijdschrift?
Nou echt een favoriet heb ik niet zo zeer. Maar vroeger, toen ik nog vaker las, als ik een geweldig boek had gelezen dan was dat m’n favoriete boek. Tot ik weer een ander favoriet boek had gelezen. Zo vond ik Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Màrquez geweldig. En Song of Solomon van Toni Morrison. En A Prayer for Owen Meany van John Irving. Die vond ik ook geweldig en toen ze er een film van hadden gemaakt ben ik die niet gaan zien. Is altijd een tegenvaller. Heb liever m’n eigen beelden van een boek in mijn hoofd.
En wat betreft koken vind ik eigenlijk de meeste kooktijdschriften heerlijk. Foodies, Delicious., Elle eten etc.
8. Heb je naast het bloggen nog een andere hobby of verborgen talent?
Zoals ik al bij de vorige vraag schreef las ik vroeger veel. Dat vond ik heerlijk. Maar dat doe ik nu zo weinig. Ik zit veel te veel geplakt achter m’n laptop. Zonde eigenlijk. Ik merk ook dat ik me er meer toe zetten om te gaan lezen.
9. Noem jouw favoriete vakantieland, en hoe vaak ben je er al geweest?
Nou ik ben al vrij jong een paar keer naar Canada gegaan omdat ik daar veel familie heb wonen. En dat is wel een geweldig mooi land hoor. Zou er graag weer eens naar toe willen. Italie ook daar een paar keer geweest, mede omdat mijn vriendin daar een aantal jaren gewoond heeft. Helaas was ik toen nog zo heel erg met eten bezig, behalve dat ik het graag at, anders had ik wel wat meer gericht daar rond gelopen. Veel trattoria langs en al die delicatesse winkeltjes.
10.Waar ging jouw allereerste blogpost over?
Over het feit dat dat m’n eerste blogpost was haha. Maar die daarna ging over hutspot.
11. Als er vanmiddag een miljoen euro op je rekening wordt bijgeschreven, wat is dan het éérste dat jij zal doen?
Dan was ik eerst even gaan zitten om bij te komen van de shock. Dan zou ik mijn ouders en vriendinnen opbellen en hen allemaal, inclusief aanhang en kinders, die avond nog mee uit eten nemen. En dan is natuurlijk het vervoer van en naar het restaurant door mij geregeld. Samen genieten en proosten op het goede leven.
En dan nu mijn vragen:
- Hoe lang blog je al en wat is de reden dat je begonnen bent?
- Welk gerecht wil je ooit nog maken maar is er nog niet van gekomen?
- Stel je mag gratis 10 minuten in een kookwinkel winkelen. Welke 3 dingen gaan als eerste in je mandje/kar?
- Kookte of bakte je als kind ook? Zo ja, wat maakte je dan zoal?
- Heb je vaste adresjes waar je producten haalt? Welke en waar?
- Kerst komt eraan. Krijg je mensen over de vloer of ga je uiteten in een restaurant. Of ga je naar vrienden. Wat ga je die dagen doen?
- Welk gerecht op je blog wordt het meest bekeken?
- Heb je groene vingers?
- Welk gerecht op je blog is jouw favoriet?
- Heb je huisdieren?
- Heb je nog culinaire plannen zoals bijvoorbeeld het volgen van een workshop of foodfestival oid?
Deze vragen stel ik aan:
Amélie van Blond met een groen geloof.
Marina van Marina’s Bakery.
Iris van Eten met Iris.
Martine van De Keuken van Martine.
Linda van Lekker eten met Linda.
Ik zou het heel leuk vinden als bovenstaande bloggers de award willen accepteren en de vragen willen beantwoorden. Ben er erg benieuwd naar.
Update: Helaas heeft Martine vanwege persoonlijke omstandigheden af moeten zeggen. Daarvoor in de plaats nomineer ik Esmée van Es’ Factory.
Betina Oostveen says
Leuk!! En bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze vragen te beantwoorden 🙂
Ga zo door! Groetjes, Bettys
I am Cooking with Love says
Graag gedaan. Sorry dat je er even op moest wachten ;).
Linda Peek says
Hi Tessa, wat onwijs leuk zeg. Ik ben nog maar zo kort bezig met bloggen. Ik voel mij vereerd, dank je wel.
Ik ga je vragen zeker beantwoorden en kom er bij je op terug. Ondertussen ga ik vast nadenken over mijn nominatie en vragen.
I am Cooking with Love says
Hallo Linda, wat leuk dat je de award wilt ontvangen en de vragen gaat beantwoorden. Doe rustig aan, het heeft absoluut geen haast. 🙂
Groetjes, Tessa
marina prins says
Hey Tessa,
Super leuk, ik ga er mee aan de slag hihi
liefs
I am Cooking with Love says
Hi Marina, leuk dat je de vragen gaat beantwoorden! Neem rustig de tijd hoor! 🙂
X
Linda Peek says
HI Tessa, nogmaals dank voor de Award. Je hebt leuke vragen gesteld. Zie hier mijn antwoorden en ook de nieuwe “nominaties”. http://www.lekkeretenmetlinda.nl/liebster-award/
Hartelijke groeten, Linda