• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

30 december 2015 by I am Cooking with Love

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Kaviaar eet ik niet elke dag. Het komt er gewoon niet van. Bovendien heeft het een imago van een luxe product en dus erg prijzig. Ik heb het wel eens gegeten hoor en ik vind het lekker. Dat knappen van die bolletjes tegen je gehemelte en dan proef je dat zoutige, heerlijk. Doe mij nog maar een hapje.

Nu mocht ik pas naar het Hilton hotel in Amsterdam komen. Daar zit de Flagship Store van House of Caviar & Fine Food. Ze zouden namelijk een ‘nieuwe manier’ van kaviaar eten lanceren. Nieuwsgierig als ben ging ik er heen.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.
Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

 

Met een glas champagne werd ik ontvangen in een kleine maar lichte, hoge ruimte met champagneflessen tot aan het plafond en blikken, groot en klein, kaviaar in grote koelkasten en hier en daar een opgezette steur. De eigenaar, Ashkan Mossafaian, hield een leuke intro en vertelde waar de kaviaar vandaan kwam. Hoe het vroeger gegeten werd. En dat de meest bekende manier de Russische klassieker ‘Pomme de Terre Tsarina’ is, vernoemd naar Catharina de Grote. Gepofte aardappel met zure room en kaviaar. 

Frietboutique

Tegenwoordig is het allemaal niet meer zo belachelijk duur om een beetje kaviaar te kunnen eten. De prijzen zijn in de loop van de jaren flink gedaald waardoor het een stuk toegankelijk wordt om het eens te bestellen. Nu zal je niet op elke straathoek een lepeltje kaviaar kunnen krijgen maar daar heeft House of Caviar & Fine Food in samenwerking met de Frietboutique iets op bedacht. 

Je kan nu bij de Frietboutique, op de Johannes Verhulststraat 107 in Amsterdam, een frietje bestellen met 10 gram kaviaar en een flinke dot crème fraîche. Een flinke puntzak biologische frietjes met kaviaar bovenop. En daarnaast een bakje kaviaar wat je, wanneer je bijna bij de bodem van de zak bent, er over kan lepelen. Een moderne versie van de Pomme de Terre. Ik vond het leuk gevonden. 

Het hele gezelschap ging dus vanuit het Hilton de hoek om, lopend de stad in om met z’n allen te genieten van een frietje kaviaar met een glas champagne erbij. Een prima lunch vond ik.

Dus ben je nou eens in de buurt, bestel dan zo’n frietje met kaviaar. Heb je dat ook eens gegeten.

Het nieuwe kaviaar eten: Frietje kaviaar.

 

Filed Under: Verslag Tagged With: amsterdam, champagne, culinair, friet, Hilton, Hotspot, kaviaar, luxe

Previous Post: « Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn
Next Post: Recensie: Het spirelli kookboek »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Recensie: Guilty Pleasures

Recensie: Guilty Pleasures

Red Velvet Crinkle Koekjes

Lente Frittata met Asperges en Feta

Lente Frittata met Asperges en Feta

Pita kip gyros met feta frietjes

Pita Kip Gyros met Feta Frietjes

Pompoenpuree Zelf Maken

Pompoenpuree Zelf Maken

Instagram

Tessa

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Mini Gevulde Speculaas Koekjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025