Zo af en toe brengt de postbode me allerlei leuks en lekkers. Daar zit geen regelmaat in hoor. Soms is het maanden heel stil en dan ineens gaat de deurbel een paar keer per week. Het leek me leuk om die foodpost te bundelen in een post. Daarin zal ik niet alleen vertellen over de thuisbezorgde producten maar ook over dingen die ik buitenshuis heb gedaan en/of gezien. Laat me weten of jullie dit leuk lijkt om te lezen. Dat vind ik weer leuk om te lezen.
Cliff Bars
Cliff Bars zijn repen vol met energie. Ze zijn compact maar vullen behoorlijk. Ik zat na 1 zo reep behoorlijk vol. Er zitten alleen maar biologische en duurzaam verkregen ingrediënten in zoals onder andere havervlokken, noten, dadels en gepofte rijst. Vitamine B6 en B12 en om het extra lekker te maken, chocola.
Het is een vrij compacte reep die je makkelijk bij je kan dragen maar die ondanks zijn redelijk kleine formaat behoorlijk vult. Een aanrader voor als je een dagje erop uit gaat en niet ergens wat kan gaan eten en ook geen zin hebt om met broodtrommels te sjouwen.
Er zijn 6 verschillende smaken:
- Chocolate Chip
- Crunchy Peanut Butter
- Oatmeal Raisin Walnut
- Blueberry Crisp
- Coconut Chocolate Chip
- White Chocolate Macadamia Nut
Ze zijn te koop bij Albert Heijn, de betere sportzaken en binnenkort ook bij de Shell.
Prijs: € 1,75 – 2,29
Foodybox Paas editie
Elke 4 maanden krijgen diverse foodbloggers een foodybox. Een doos vol met nieuwe producten om uit te proberen en lekker mee te gaan koken. Kroon op het Werk maakt er elke keer weer een verrassing van. Een aantal producten heb ik al gebruikt om lekkere gerechten mee te maken. Zo is het bladerdeeg al op net als de tomaatjes en de Alpro Soja. De kiwi’s mocht de Man opeten want ik krijg daar altijd prikkelingen van in mijn mond. Omdat ze er zo lekker uitzagen heb ik er toch 1-tje verwerkt in een smoothie en ook toen was ik gelijk genezen. Prik, prik, prik. Zo jammer. Maar goed. De nootjes gingen ook vrij vlot op. De Man vond ze heerlijk. Ik iets minder. Een beetje te hard. Met de Reddy olie heb ik al gebakken. Voor de rest zie je Wasa Sesam crackers, Zoete aardappelpuree om te verwerken als een soort van caramel. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Het bier van Chimay en de Teriyaki Mirin saus lijken me ook lekker om ergens in te verwerken. Het flesje links van de Chimay bier is een mangoazijn.
Genoeg lekkere producten om mee aan de slag te gaan.
4 nieuwe soepen en 5 nieuwe curry pastes van Conimex
Ik werd uitgenodigd om de nieuwe soepen en curry pastes van Conimex te komen proeven. Dat gebeurde in de uiterst relaxte omgeving van de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Er ging zelfs een yogales aan vooraf die ik, spelbreker als ik ben, vriendelijk heb afgeslagen. Tja, ik ben nou eenmaal niet meer zo lenig en soepel als vroeger. En toen ik de andere bloggers zichzelf in diverse bochten zag wringen en een tijdje balancerend op 1 been zag staan had ik geen spijt dat ik het aanbod had afgeslagen. Ik kreeg spontaan een tikje meer respect voor de meiden, en 2 jongens die meededen. Na het uurtje rekken en strekken was het tijd om te gaan proeven. Nieuwe soepen en nieuwe curry’s.
De soepen zijn vrij basic wat betreft ingrediënten. Het is dus extra lekker om er zelf het een ander aan toe te voegen zoals paksoi, taugé, champignons of wat je maar lekker vindt. Maar zo zijn ze ook lekker. Persoonlijk vond ik de Tom Kha Kai het lekkerst. Bij de pindasoep zou ik absoluut extra ingrediënten toevoegen om hem net wat spannender te maken.
Ik vind het leuk en heb ik ook de tijd om curry pasta’s en Aziatische soepen zelf te maken. Maar ik snap ook dat lang niet iedereen dat leuk vindt of er zin in heeft of alle ingrediënten in huis heeft. En wellicht geen Toko in de beurt heeft om het te kopen. Dan zijn deze soepen en curry’s ideaal om te gebruiken. En door er zelf het een en ander aan toe te voegen geef je het gerecht toch nog een persoonlijke touch.
[…] gebruikte een rol bladerdeeg. In de Foodybox Paaseditie zat een rol van Tante Fanny. Perfect om 4 appeltaartjes te […]