• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Verslag / Dineren in de Trein

Dineren in de Trein

27 juli 2016 by I am Cooking with Love

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Ik krijg altijd heel romantische ideeën als ik denk aan oude treinen waar je ook nog kan eten. Beelden als de Orient Express en ook de film Murder on the Orient Express, wie kent ‘m niet, schieten me te binnen. Dus toen ik genodigd werd om een klein tourtje inclusief hapjes onder leiding van Julius Jasper in de Panormarail te doen zei ik direct ja.

De 2 rijtuigen worden getrokken door een 65 jaar oude locomotief die lang geleden door middel van het Marshallplan vanuit Amerika naar Nederland is gekomen voor de wederopbouw na de 2e Wereldoorlog. Er waren meerdere locomotieven maar 2 zijn er uiteindelijk overgebleven. Waarvan 1 gebruikt wordt voor onderdelen en de 2e nu als rijdend restaurant.

 

Dineren in de Trein

 

Dineren in de Trein

 

Dineren in de Trein

Je vertrekt vanuit Amsterdam CS om stipt 18.00 uur. Wij kregen nu een iets verkorte tour waardoor we 4 hapjes te eten kregen in plaats van een 4 gangen menu wat je normaal gesproken zou krijgen.

Aan de ene kant van de wagon staan tafeltjes voor 4 personen en aan de andere kant tafeltjes voor 2 personen. Ik zat aan een tafeltje voor 4. Aangezien ik een van de eersten was ging ik natuurlijk bij het raam zitten. Het kind in je blijft aanwezig. Kan je lekker naar buiten kijken. 😉

Dineren in de Trein

Op tafel stond een plankje met worst en mosterdsaus, ingelegde stukjes biet en een broodmandje. Dat smaakte prima bij de Cava die je bij binnenkomst kreeg. Eenmaal onderweg begonnen we met Tataki van longhaas met komkommer in zoetzuur.

Dineren in de Trein

Takaki van longhaas met ingelegde komkommer

Daarna een heerlijke warme Velouté van pastinaak met paling.

Dineren in de Trein

Velouté van pastinaak met paling

Vervolgens huisgerookte zalm met mierikswortelmayonaise en als afsluiter een Tarte Tatin à la Bocuse met een bolletje ijs.

Dineren in de Trein

Huisgerookte zalm met mierikswortelmayonaise

Dineren in de Trein

Tarte Tatin à la Bocuse met een bolletje ijs.

Het was een gezellige avond. Leuk om eens te doen met mensen die dol zijn op treinen of gewoon eens in een andere setting willen dineren. Het voordeel van de zomer is dat je nog wat kan zien van het landschap waar we overigens met een rustig tempo doorheen reden.

Het enige nadeel vond ik, als ik dat mag zeggen, dat er vrij veel akoestiek was waardoor je soms niet goed je tafelgenoten kon verstaan.

Maar al met al vond ik het heel leuke ervaring en ben ik blij dat ik een ritje heb mogen maken.

Op de site van Panoramarail vind je nog veel meer achtergrond informatie over de trein, over het 2 maandelijks wisselende menu van Julius Jaspers, hoeveel de tickets kosten en waar je kan reserveren.

Filed Under: Verslag Tagged With: dineren, Panoramarail, Trein

Previous Post: « Ramen met Champignons
Next Post: Doperwten Spread »

Reader Interactions

Comments

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK says

    27 juli 2016 at 13:56

    Wat een leuke ervaring!

  2. I am Cooking with Love says

    27 juli 2016 at 14:23

    Het was inderdaad leuk om eens te doen.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bloederige Botten Voor Halloween

Bloederige Botten Voor Halloween

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

De winnaars van het Sapp pakket zijn…

Uiendip recept

Uiendip Recept

Grieks kaas brood - Tiropsomo

Grieks kaas brood – Tiropsomo

Instagram

Tessa

Sticky Ribs

Sticky Ribs

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025