
Bezoekje aan de Yoghurt Barn
Een paar maanden geleden ging ik voor het eerst naar de Yoghurt Barn. Die zit in Utrecht, vlak bij de Neude. Daar was ik toen binnen gelopen om te zien wat er nou allemaal te koop was. Nou, het was er stervensdruk dus ik maakte vrij snel rechtsomkeer en ging weer naar buiten. Bovendien zag ik in de toonbank vele potten met allerlei soorten ’toppings’ zoals fruit, noten, zaden, koekjes waar je uit kon kiezen en ja dat vind ik lastig…! Veel te veel keus. Totdat ik ter oren kreeg dat in Amsterdam, midden in de Pijp, nog een filliaal geopend werd en dat vele foodbloggers genodigd waren om persoonlijk een kijkje te komen nemen en het een en ander te komen proeven. Marina, van Marina’s Bakery, opperde om samen te gaan. Hartstikke gezellig. We werden zeer enthousiast verwelkomd door Wouter, de eigenaar van de Yoghurt Barn. We kregen wat te drinken aangeboden, heerlijke thee hebben ze daar. En al snel gingen er diverse dienbladen rond met mini proeverijtjes. Het smaakte allemaal heerlijk. Wouter en Esther Staal hebben samen deze zaken opgezet. Hun motto is: “Kwaliteit begint bij passie. Passie voor de natuur, lekker eten en genieten. Passie voor het pure.” En genieten kan je daar. Je kan kiezen uit diverse soorten yoghurt, frozen yoghurt, hangop, magere yoghurt, boeren yoghurt of soja yoghurt. Dan komt het lastige gedeelte namelijk wat voor lekkers wil je er op. Er is keuze uit fruit, vers of gedroogd, muesli, nootjes, zaden etc.. En daar bovenop kan je kiezen uit wat verkruimelde bastogne of kletskoppen, stukjes brownie, brokken chocolade en nog veel meer. Je kan het zo gezond of zoet maken als je zelf wilt. Maar als je nou niet zo goed kan kiezen, zoals ik, dan hebben ze ook specials. Die veranderen per seizoen. Binnenkort komen de superfoods met toppings als: chiazaad, lijnzaad, mulberries, acai en pompoenpitten.
[…] ik al eerder schreef in het stuk over de Yoghurt Barn, heb ik daar dus voor het eerst verse vijgen gegeten. En die waren me toch lekker. Ben de dagen […]