Romige Aspergesoep met Blauwe Geitenkaas en Spekjes
Heb je wel eens van de site ZTRDG gehoord? Ik kende ze toen ze nog een site waren met mooie recepten. Sinds kort zit daar nu een webshop bij. Een webwinkel met verse producten zo van de boer of producent bij je thuis bezorgt. En dat zonder een verplichte abonnement. Bij lokale boeren, tuinders, kwekers, bakkers, vissers, slagers, imkers etc. worden de mooiste producten gehaald die je met 1 klik op de knop zo kan bestellen.
Op de site zie je ook recepten en mocht je er wat van willen maken kan je in 1x alle ingrediënten in je winkelmandje klikken. Ideaal. En je kan zelf bepalen wanneer je het bezorgt wilt hebben. Vervolgens komt het goed verpakt bij je thuis. De gekoelde ingrediënten in een koeltas met koelelementen die ook echt nog koud zijn wanneer je ze binnen krijgt.
Ik was enthousiast over de producten want een tijdje geleden kreeg ik een ‘proefpakket’ thuis gestuurd om het een en ander eens uit te proberen. Van verse eitjes tot smakelijke ham van het Livar varken tot, mijn favoriet, Elstar appeltjes, zuurdesembrood en nog veel meer lekkers.
En het leuke is dat ZTRDG en ik een samenwerking zijn aangegaan waar ik met hun producten lekkere recepten ga maken. Mocht je in dit geval deze aspergesoep willen maken met de producten van ZTRDG, dan krijg ik daar een heel klein percentage voor wat weer meehelpt om dit blog draaiende te houden. Daar wilde ik toch wel even open en eerlijk in zijn.
Aspergesoep
Het eerste recept is deze aspergesoep. Het kan nog net want het seizoen is traditiegetrouw op 24 Juni voorbij. Dus je kan nog even deze soep maken waarin ik blauwe geitenkaas heb verwerkt. Het is een vrij pittig kaasje dus ik gebruikte maar 25 gram wat voor mij meer dan genoeg was. En ondanks de sterke smaken van de kaas en spek proefde je de asperges nog steeds.
Ingrediënten:
- 100 gram spekjes
- 500 gram witte asperges
- 500 ml kippenbouillon, vers of van tablet
- 100 ml kookroom
- 25 gram blauwe geitenkaas
- 1 eetlepel knoflookbieslook, fijngesneden
Zo maak je het:
- Bak de spekjes in een ruime (steel)pan rustig uit. Haal 1 à 2 eetlepels aan gebakken spekjes uit de pan en bewaar.
- Schil de asperges en snij in stukjes van 1 cm en doe ze bij de spekjes in de pan.
- Giet 500 ml bouillon erbij en breng aan de kook.
- Als het eenmaal kookt laat je het zachtjes in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar koken.
- Schenk de kookroom erbij en de blauwe geitenkaas.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over borden en bestrooi met de achter gehouden spekjes en knoflookbieslook.